Acasă la „Bucuria“, la Cricova şi Purcari. Cum te întorci în timp peste Prut

Postat la 05 iulie 2018 84 afişări

„O cafea şi o limonadă“, i-a spus ospătarului prietena mea din Republica Moldova, în limba ro­mână. „Altceva? Doriţi şi ceva de mâncare?“, i-a răs­puns ospătarul în limba rusă.

Acasă la „Bucuria“, la Cricova şi Purcari. Cum te întorci în timp peste Prut

O conversaţie de vreo două minute s-a derulat în fe­lul acesta într-o cafenea din Chişinău, cu re­plici în română de o parte şi în rusă de cealaltă parte.

 

Situaţii ca aceasta au loc frecvent în Chişinău, iar pentru localnici nimic nu-i de mirare, deşi eu am rămas cu gura căscată să aud discuţia şi să realizez că fiecare înţelege şi ştie să vorbească limba celuilalt, însă, totodată, niciunul nu vrea să-şi sacrifice graiul pentru o conversaţie pe care noi am numi-o normală.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.