A sasea oara

Postat la 12 decembrie 2006 7 afişări

Banca Centrala Europeana a majorat dobanda cu 0,25% pana la 3,5%, pentru a sasea oara in acest an, invocand "riscuri pentru stabilitatea preturilor".

Banca Centrala Europeana a majorat dobanda cu 0,25% pana la 3,5%, pentru a sasea oara in acest an, invocand "riscuri pentru stabilitatea preturilor".

 

Aceasta nu inseamna ca BCE s-ar teme atat pentru situatia actuala a inflatiei, care s-a situat in noiembrie la 1,8% - sub tinta anuala de 2% -, cat pentru situatia pe termen mediu, atata vreme cat bancherii de la Bruxelles au estimat pentru 2007 o inflatie medie de 2,5%. Unii analisti se asteapta ca seria majorarilor sa continue, cel putin pana la 3,75% la inceputul lui 2007, in timp ce altii considera ca BCE nu va mai aplica si la anul aceeasi politica restrictiva, ba chiar ar fi contraindicat atata vreme cat euro ar continua sa se aprecieze fata de dolar. Miscari de dobanda ar fi necesare doar daca vor fi acordate majorarile de salarii cerute de sindicatele germane, dupa un an de crestere economica record. O situatie asemanatoare e de asteptat in Franta, unde candidatul socialist la presedintie, Ségolcne Royal, sustine cererile de majorari salariale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/a-sasea-oara-2512068
2512068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.