A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Românai de COVID. El se află în spatele carierei Simonei Halep şi a luI Horia Tecău

Postat la 01 decembrie 2020 497 afişări

A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Românai de COVID. El se află în spatele carierei Simonei Halep şi a luI Horia Tecău

Corneliu Idu, unul dintre oamenii din spatele carierelor fulminante ale Simonei Halep şi Horia Tecău, a murit pe neaşteptate de COVID în Constanţa. 

Corneliu Idu a dezvoltat unul dintre cele mai mari cluburi de tenis din România – Tenis Club Idu – şi a susţinut par­cursul profesional al Simonei Halep în perioada junioratului (până la vârsta de 16 ani). Idu deţine 51% din acţiunile operatorului portuar Comvex, afacere de peste 100 de milioane de lei anul trecut, prin care este controlat tot importul şi exportul de minereuri de fier, cărbuni, cocs şi bauxită din portul Constanţa.

„Constanţa este o zonă cu istoric în tenis. Iar Simona Halep şi Horia Tecău au crescut la noi. În ultimii doi ani de juniorat ai Simonei i-am asigurat toate cheltuielile, pregătire fizică, antrenamente de tenis, taxe de concurs sau deplasări în străinătate, şi la fel am făcut şi pentru Horia, pentru că îmi place tenisul şi pentru că aceşti tineri au nevoie de ajutor pentru a răzbate. Pe lângă faptul că este un sport foarte costisitor, trecerea de la juniori la seniori este foarte dură“, spunea Corneliu Idu.

De-a lungul carierei celor doi jucători de tenis, Corneliu Idu spune că investiţiile necesare pregătirii unor astfel de sportivi s-au ridicat la câteva sute de mii de euro pe an, sume fără de care aceştia poate nu ar fi reuşit să aibă asemenea rezultate, „şansa fiind de partea lor“. Tenis Club Idu l-a costat pe omul de afaceri 5 milioane de euro şi este considerat în prezent una dintre cele mai bune şcoli de tenis din România. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cariere,
constanta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.