A murit marele actor al României. Nu ne-ar ajunge 10 vieţi să-ţi mulţumim

Autor: Laura Buciu Postat la 13 aprilie 2024 1569 afişări

A murit marele actor al României. Nu ne-ar ajunge 10 vieţi să-ţi mulţumim

Actorul Constantin Cojocaru a murit, sâmbătă, la vârsta de 78 de ani, anunţă Teatrul Odeon.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului Odeon, sâmbătă, actorul Constantin Cojocaru a murit.

„Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paşti şi binecuvântat de Dumnezeu cu talanţi care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii Dialoguri teatrale @Odeon difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani: „Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi... ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil. Dacă aş fi o stare... starea de drag. Dacă aş fi un verb... aş fi verbul a iubi!”. Iubire a fost şi suntem recunoscători pentru tot”, scriu cei de la Odeon pe pagina de Facebook.

Constantin Cojocaru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar 1975 la Odeon.

A colaborat cu mai multe teatre din Bucureşti şi din ţară.

La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanţi: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Radu Afrim. Dintre ultimele sale roluri: cele din „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy şi „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

Şi reprezentanţii Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ au transmis un mesaj după anunţul decesului marelui actor.

„Cu durere în suflet anunţăm trecerea în nefiinţă a actorului Constantin Cojocaru, unul dintre cei mai importanţi artişti din istoria Teatrului Tineretului! Drum lin printre stele!”, este postarea Teatrului din Piatra Neamţ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actor,
constantin cojocaru,
mort

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.