Povestea omului care scăpat din două atacuri teroriste. A supravieţuit atacurilor de la World Trade Center şi de la teatrul Bataclan din Paris.

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 23 noiembrie 2015 3917 afişări

Povestea omului care scăpat din două atacuri teroriste. A supravieţuit atacurilor de la World Trade Center şi de la teatrul Bataclan din Paris.

La 14 ani după ce a supravieţuit atacurilor de la World Trade Center, în New York, un american a fost rănit în timpul atentatului de la teatrul Bataclan din Paris.

Bărbatul de 36 de ani a fost împuşcat în picior în timp ce fugea din teatrul Bataclan, unde terorişti ai Statului Islamic au omorât 89 de persoane.

Matthew asista la concertul susţinut de formaţia Eagles of Death Metal când teroriştii au pătruns în clădire şi au deschis focul. "Am recunoscut imediat sunetul unui foc de armă", a spus tânărul. "Probabil că face parte din cultura mea americană". Fiind rănit, el povesteşte cum a reuşit să se târască până la ieşire folosind pauzele în care teroriştii îşi reîncărcau armele. Ajuns afară, el s-a prăbuşit pe stradă; norocul său a fost că Daniel Psenny, un jurnalist de la Le Monde, i-a sărit în ajutor.

Este a doua oară când Matthew scapă dintr-un atentat: în 2001, atunci când al-Qaeda a lovit turnurile gemene din New York, el se afla la baza uneia dintre clădiri. "Am alergat aproape jumătate de Manhattan", povesteşte Matthew celor de la The Telegraph. "Dar ce s-a întâmplat la Bataclan a fost de 1.000 de ori mai rău."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-omului-care-scapat-din-doua-atacuri-teroriste-a-supravietuit-atacurilor-de-la-world-trade-center-si-de-la-teatrul-bataclan-din-paris-14896110
14896110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.