A fost Holocaust

Postat la 05 aprilie 2006 13 afişări

Comisia internationala pentru studierea Holocaustului in Romania, condusa de laureatul Nobel Elie Wiesel, a ajuns la concluzia ca autoritatile civile si militare romane din perioada celui de-al doilea razboi mondial sunt responsabile de moartea unui numar de evrei romani si ucraineni cuprins intre 280.000 si 380.000.

Comisia internationala pentru studierea Holocaustului in Romania, condusa de laureatul Nobel Elie Wiesel, a ajuns la concluzia ca autoritatile civile si militare romane din perioada celui de-al doilea razboi mondial sunt responsabile de moartea unui numar de evrei romani si ucraineni cuprins intre 280.000 si 380.000. Raportul Comisiei a fost prezentat la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Ion Iliescu, care a apreciat ca acesta este un "punct de plecare obligatoriu in efortul de reconsiderare a istoriei noastre recente si de asumare a ei".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/a-fost-holocaust-2510877
2510877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.