A fost descoperit un organism care explică originea întregii vieţi complexe de pe Pământ

Postat la 27 aprilie 2022 195 afişări

A fost descoperit un organism care explică originea întregii vieţi complexe de pe Pământ

Oamenii de ştiinţă japonezi observă pentru prima dată archaea Asgard, microbii ai căror strămoşi au fost pionierii apariţiei animalelor şi plantelor în urmă cu 2 miliarde de ani.

Toate fiinţele vii pe care le putem vedea cu ochiul liber sunt alcătuite din aceleaşi elemente constitutive: celule complexe cu organite interne numite eucariote.

O persoană este o colecţie de 30 de trilioane de celule eucariote care cooperează între ele pentru un scop comun. Toate plantele, animalele şi ciupercile sunt eucariote.

Oamenii de ştiinţă japonezi observă pentru prima dată archaea Asgard, microbii ai căror strămoşi au fost pionierii apariţiei animalelor şi plantelor în urmă cu 2 miliarde de ani, relatează El Pais.

După aproape 15 ani de muncă, oamenii de ştiinţă japonezi au reuşit pentru prima dată să găsească archaea Asgard, organismul misterios care ar putea explica originea tuturor formelor de viaţă complexe de pe Pământ, inclusiv a oamenilor.

Toate fiinţele vii pe care le putem vedea cu ochiul liber sunt alcătuite din aceleaşi elemente constitutive: celule complexe cu organite interne numite eucariote. O persoană este o colecţie de 30 de trilioane de celule eucariote care cooperează între ele pentru un scop comun. Toate plantele, animalele şi ciupercile sunt eucariote.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
descoperire,
organism,
pamant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.