A fost concediat de Steve Jobs, viza îi expira şi a rămas fără bani. Nu s-a dat bătut şi azi conduce o companie de peste 46 mil. dolari

Autor: Georgiana Călin Postat la 05 septembrie 2017 1407 afişări

„Cu aproape 20 de ani în urmă, în timpul primului boom tehnologic, m-am confruntat cu o situaţie dificilă. Steve Jobs m-a concediat de la Pixar, viza mea de imigrant urma să expire şi am rămas fără bani”, spune James Green, CEO Magnetic, care îşi prezintă povestea pe Fortune.com.

A fost concediat de Steve Jobs, viza îi expira şi a rămas fără bani. Nu s-a dat bătut şi azi conduce o companie de peste 46 mil. dolari

„Am avut norocul să cunosc câţiva băieţi australieni care începeau o afacere de anunţuri şi în care m-am implicat şi eu. Pentru a deveni membru fondator al afacerii, eram nevoit să investesc puţinii bani care mi-au mai rămas, să aduc trei clienţi şi să aduc 1 milion de dolari finanţări. Aşa că m-am pus pe treabă şi am ajuns să-mi înfiinţez prima companie.

Două decenii mai târziu conduc patru companii, pe lângă propria firmă, pentru care încă mai atrag bani. Iar când mă gândesc la ceea ce e important când vine vorba de potenţialii investitori, îmi vine în minte citatul lui John Green, din Paper Towns, „Ce lucru trist să crezi că o persoană este mai mult decât o persoană”. 

Aşadar, la prima întâlnire cu un investitor trebuie să vă preocupaţi, mai ales, de următoarele două lucruri: evident, în primul rând, să-i faceţi entuziasmaţi de ideea dvs.! Apoi, pe măsură ce vă explicaţi ideea, asiguraţi-vă că punctele tari, cele mai importante atuuri ale acestui business, sunt puse pe masă la această primă întâlnire”. 

Potrivit Forbesc, veniturile Magnetic în 2015 erau de 46 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.