955 de cazuri de infectări cu variante ale noului coronavirus în România. 27 de decese, înregistrate

Autor: Cosmin Pirv Postat la 22 aprilie 2021 122 afişări

955 de cazuri de infectări cu variante al noului corornavirus au fost depistate până acum în România, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Au fost înregistrate şi 27 de decese.

955 de cazuri de infectări cu variante ale noului coronavirus în România. 27 de decese, înregistrate

Potrivit CNSCBT, până în prezent au fost raportate 1502 secvenţieri şi au fost confirmate 955 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC).

Dintre acestea, 948 au fost cu tulpină britanică, 5 cu cea sud-africană şi 2 cu tulpina braziliană.

Conform raportărilor, în două cazuri, unul cu tulpina britanică şi unul cu cea sud-africană, a fost depistată mutaţia E484K.

„Mutaţia E484K nu reprezintă ea însăşi o nouă variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) şi, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului şi, posibil, asupra eficacităţii vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, susţin reprezentanţii CNSCBT.

Conform acestora, cazul nou confirmat cu varianta sud-africană (B.1.351) şi mutaţia E484K este un bărbat în vârstă de 31 de ani din judeţul Ilfov, la care nu a fost precizată nicio legătură epidemiologică (istoric de călătorie, contact cu caz confirmat etc), iar locul probabil al expunerii nu este cunoscut.

De asemenea, au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 27 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tulpini,
coronavirus,
decese

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.