900 de salariaţi ai Oltchim vor fi concediaţi începând de săptămâna viitoare

Postat la 09 mai 2013 21 afişări

Un număr de 900 de salariaţi de la Oltchim vor fi concediaţi începând de săptămâna viitoare, dintre care 600 de la Râmnicu Vâlcea şi 300 de la Divizia Petrochimică Bradu, de lângă Piteşti.

900 de salariaţi ai Oltchim vor fi concediaţi începând de săptămâna viitoare

 Potrivit administratorului judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, aflat, miercuri, în vizită la Râmnicu Vâlcea, se vor întocmi listele complete cu personalul care va fi concediat, acesta urmând să beneficieze de salarii compensatorii.

"Vor fi disponibilizate, probabil, 900 de persoane, limita pe care am stabilit-o este 1.050 de persoane, calculată în funcţie de suma minimă necesară ca reducere a costurilor cu salariile, care este un milion de euro pe lună. Cei care pleacă vor primi plăţi compensatorii, conform Contractului Colectiv de Muncă, dar în principal vor primi acel venit minim de completare care a fost votat în 30 aprilie şi care este pus concret azi (n.r. - miercuri) printr-o hotărâre de guvern", a declarat Gheorghe Piperea.

Piperea a mai precizat că cel târziu în lunile septembrie - octombrie Oltchim va fi privatizat şi ar fi bine ca societatea să fie cumpărată împreună cu platforma de la Piteşti, dar, înainte de acest proces, se va împărţi în două societăţi, urmând ca prima unitate să preia datoriile combinatului şi cea de-a doua să înceapă activitatea de la "zero".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/900-de-salariati-ai-oltchim-vor-fi-concediati-incepand-de-saptamana-viitoare-10866606
10866606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.