90% dintre sinucigasii romani sunt barbati. Cazurile de sinucidere in randul mamelor care abia au nascut sunt foarte rare

Postat la 15 iulie 2010 28 afişări

Aproximativ 75 la suta dintre femeile care au devenit mame sufera de depresie postnatala imediat dupa nasterea copilului si doar 10 la suta dintre ele se confrunta cu destabilizari emotionale totale.

Din cei 2.586 de sinucigasi, cat a inregistrat anul trecut Romania, doar 10 la suta sunt femei, conform datelor Institutului National de Statistica (INS). Potrivit specialistilor in psihologie, depresia este principalul factor care duce la sinucidere. "Adevaratul motiv pentru care o femeie sau un barbat recurge la un asemenea gest nu poate fi clar definit. De cele mai multe ori, astfel de persoane se ascund in spatele unui paravan de genul: «M-am sinucis» sau «Am incercat sa imi iau viata pentru ca nu ma iubeste»", a declarat pentru Gandul psihologul Claudiu Ganciu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/90-dintre-sinucigasii-romani-sunt-barbati-cazurile-de-sinucidere-in-randul-mamelor-care-abia-au-nascut-sunt-foarte-rare-6560136
6560136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.