80% in plus pentru creditele de capital de lucru pentru agricultura

Autor: Ioana Mihai Postat la 30 martie 2011 31 afişări

Agricover Credit IFN SA - institutie financiara nonbancara specializata in finantarea agriculturii, a acordat in 2010 credite in valoare de 193 milioane lei, in crestere cu 84% fata de anul 2009. “Cresterea s-a datorat pe de o parte extinderii numarului de clienti la 535 societati agricole finantate in 2010, fata de 361 in 2009, iar pe de alta parte cresterii nevoii de finantare a capitalului de lucru al fermelor ca urmare a cresterii preturilor input-urilor”, declara Robert Arsene, director general al Grupului Agricover.

Agricover Credit IFN este prezenta pe piata de profil cu doua categorii de produse: linii de credit pe termen scurt pentru capital de lucru si operatiuni de scontare/ factoring.

Agricover Credit IFN vizeaza acordarea de credite in valoare de 246 milioane lei si un portofoliu de clienti de 700 societati agricole. Agricover Credit IFN se adreseaza fermelor vegetale cu o suprafata mai mare de 400 de ha, precum si fermelor zootehnice medii si mari (peste 100 capete).

In 2010, Agricover Credit IFN a inregistrat un profit de 9 milioane lei, in crestere cu 118% fata de anul precedent. Profitul bugetat pentru anul 2011 ramane la nivelul anului 2010, luand in calcul o crestere a riscului de neplata de pana la 2% din creditele acordate.Capitalul de lucru necesar productiei agricole reprezinta cea mai importanta nevoie de finantare a fermierilor romani. "Pentru anul in curs, Agricover Credit IFN vizeaza extinderea portofoliului de clienti si a gamei de produse oferite fermelor inclusiv prin acordare de finantari pentru investitii pe termen mediu.

Totodata, pentru a sustine cresterea propusa pentru 2011, avem in vedere dezvoltarea parteneriatelor cu bancile mari din Romania care au o strategie de dezvoltare complementara cu cea a Agricover Credit IFN pe domeniul agriculturii", a aratat Robert Arsene.Agricover Credit IFN este companie a Grupului Agricover - unicul furnizor de solutii complete pentru agricultura din Romania, un integrator in circuitul serviciilor si produselor din agricultura, detinand pozitia de lider pe piata de agribusiness.

Avand peste 650 de angajati, Grupul Agricover este structurat pe 11 divizii si companii: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Samanta - Programe speciale, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit IFN, Agricover VET , Agricover Energie, Agricover Bulgaria, AgroAdvice si Agricover Food.Solutiile integrate oferite fermierilor includ seminte, ingrasaminte, produse fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, credite si servicii financiare, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin in valorificarea recoltelor. Agricover Credit IFN are un capital subscris de 49,4 mil ron, functioneaza dupa regulile impuse de Banca Nationala a Romaniei fiind inscrisa in Registrul Special al IFN-urilor tinut la BNR.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/80-in-plus-pentru-creditele-de-capital-de-lucru-pentru-agricultura-8113702
8113702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.