80% din carnea de porc din România vine din import, avertizează ANPC
Aproximativ 80% din carnea de porc de pe piaţa din România provine din import, cea mai mare parte a cărnii vândute în magazine nefiind produsă în ferme locale, avertizează Paul Anghel, director general la ANPC.
Carnea din galantare provine din ţări precum Spania, Germania sau chiar din Chile, de la 13.000 km distanţă.
Problema este că au fost identificate cazuri în care carnea importată este ambalată în România şi prezentată ca fiind românească. Comisarii ANPC au găsit carcase de porc sau piese de carne etichetate cu steagul României la vitrină, deşi în realitate proveneau din Spania.
Lanţul lung de aprovizionare poate afecta prospeţimea cărnii dacă nu sunt respectate condiţiile de temperatură şi igienă. Cu cât lanţul de distribuţie este mai lung, cu atât creşte riscul ca produsul să îşi piardă calităţile şi să sufere o alterare accelerată.
Oficialul ANPC recomandă consumatorilor să verifice originea pe etichetă, să nu se lase induşi în eroare de simbolurile naţionale de pe ambalaj şi să fie atenţi la prospeţime. Un ambalaj cu tricolorul nu garantează provenienţa românească - pe etichetă trebuie să scrie clar ţara de origine, nu doar că produsul a fost ambalat în România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe alephnews.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro













