8 familii din România primesc terenuri şi proiecte de casă programul „Hai Acasă”

Postat la 06 octombrie 2018 136 afişări

Opt familii au primit terenuri şi proiecte de casă în cadrul programului „Hai Acasă”. Cele opt familii au primit terenuri pe strada Borviz, 300 de emtri pătraţi fiecare, din Sfântu Gheorghe.

8 familii din România primesc terenuri şi proiecte de casă programul „Hai Acasă”

Noii proprietari au la dispoziţie doi ani să îşi construiască locuinţele tip, conform proiectelor puse la dispoziţie gratuit de autorităţile din reşedinţa de judeţ, informează stiri.rttbrasov.ro.

„Familiile tinere au primit câte un teren de 300 metri pătraţi, pe care vor putea construi case tip. Ei vor putea alege dintre patru proiecte pentru case, puse la dispoziţia lor gratis de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Autorizaţiile pentru construcţii vor trebui obţinute în termen de un an, tinerii având la dispoziţie doi ani pentru construirea caselor. După o perioadă de zece ani calculate de la finalizarea construcţiilor, solicitanţii vor avea posibilitatea de a cumpăra terenurile”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Proiectul „Hai Acasă”  s-a adresat persoanelor cu vârste între 18 şi 35 ani, foşti locuitori ai oraşului care doresc să se mute înapoi acasă şi nu deţin locuinţe sau terenuri de casă.

Anul acesta, peste 20 de persoane au depus dosare în cadrul acestui proiect, însă selecţia finală s-a făcut pe baza unui punctaj, fiind avantajate persoanele cu studii superioare, precum şi cuplurile căsătorite, care au un număr mai mare de copii. Zece puncte în plus vor fi acordate tinerilor care vor să revină în oraşul natal.

Programul „Hai acasă“ a fost iniţiat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în urmă cu aproape zece ani, cu scopul de a stimula tinerii, în special pe cei cu studii superioare, să revină pe meleagurile natale.

De la lansarea acestui program şi până în prezent au fost semnate doar şapte contracte, iar trei dintre acestea au fost revocate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.