8.000 de alergatori vor purta torta olimpica editia 2012

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 iunie 2011 41 afişări

Flacara olimpica va arde intr-un tub triunghiular din aluminiu care are 8.000 de gaurele, reprezentand fiecare dintre alergatorii ce urmeaza sa o poarte. Cele trei fatete reprezinta cele trei editii in care s-a decis organizarea Jocurilor Olimpice la Londra.

Torta, care va purta flacara olimpica la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, a fost creata de doi designeri - Edward Barber si Jay Osgerby. "Torta este una dintre cele mai usor de recunoscut dintre toate (ale editiilor anterioare) si are simboluri pline de inteles pentru Jocurile Olimpice", a declarat presedintele JO din 2012, Sebastian Coe.

Inainte de a ajunge pe stadionul olimpic, pe 29 iulie 2012, flacara olimpica va face inconjurul Marii Britanii, fiind purtata, in medie, de 110 oameni pe zi. Tinta este ca 95% din populatia Marii Britanii sa se afle la cel mult o ora distanta de punctele din traseul flacarii olimpice.

4.000 dintre alergatorii ce urmeaza sa poarte flacara olimpica vor avea varste cuprinse intre 12 si 24 de ani, iar ceilalti trebuie sa fie oameni care au avut o realizare sau o contributie notabila la viata comunitatii locala. Publicul poate nominaliza candidati pentru acest rol.

"25% din bugetul pentru organizarea JO vine din vanzarea de bilete, iar corporatiile - sponsorii oficiali - vor ajunge cel mai probabil la o contributie colectiva de 1,5 miliarde de euro", a declarat Sebastian Coe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olimpiada,
flacara,
torta,
JO 2012,
alergatori,
sport,
atleti
/actualitate/8-000-de-alergatori-vor-purta-torta-olimpica-editia-2012-8324980
8324980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.