700.000 de calatori cu metroul au primit in martie informatii legate de cancerul intestinului gros

Autor: Razvan Muresan Postat la 05 aprilie 2011 15 afişări

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a marcat in luna martie “Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros. Cu aceasta ocazie, FABC a organizat o serie de actiuni menite sa sensibilizeze atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros, precum si la metodele de prevenire ale acestuia.

In perioada 7-31 martie, FABC a desfasurat o campanie de informare in trenurile Metrorex, magistrala M2: Berceni-Pipera, avand drept slogan: Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros? Astfel, peste 700.000 de calatori au avut posibilitatea de a afla informatii legate de cancerul intestinului gros prin intermediul unor afise dispuse in incinta metroului.

"Am incercat in luna martie sa oferim o informare cuprinzatoare si corecta a oamenilor cu privire la acest tip de cancer, considerand ca acesta este primul pas catre preventie si educare. De aceea, in cadrul acestei campanii am vrut sa aducem informatia cat mai la indemana oamenilor si sa fim prezenti in cat mai multe locuri, sperand ca in acest fel sa-i determinam pe oameni sa constientizeze importanta controalelor medicale periodice", a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC.

Atat la nivel mondial, cat si in tara noastra, cancerul intestinului gros este al doilea tip de cancer ca frecventa in randul barbatilor, dar si al femeilor, reprezentand 13% din totalul cazurilor de cancer.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
campanie,
cancer,
FABC
/actualitate/700-000-de-calatori-cu-metroul-au-primit-in-martie-informatii-legate-de-cancerul-intestinului-gros-8131792
8131792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.