6 probleme de sănătate pe care le-ai putea avea şi care îţi pot apărea în vise, spun medicii

Postat la 17 februarie 2023 42 afişări

6 probleme de sănătate pe care le-ai putea avea şi care îţi pot apărea în vise, spun medicii

Potrivit cercetătorilor, dacă eşti anxios, este posibil ca acest sentiment să-ţi invadeze visele – şi acelaşi lucru este valabil şi pentru depresie.

Dacă aţi avut vreodată vise neobişnuit de vii după ce aţi băut prea multe pahare de vin, oamenii de ştiinţă spun că există un motiv.

Dacă te agiţi în somn, mişcându-ţi braţele şi picioarele ca răspuns la ceea ce se petrece în subconştientul tău, este posibil să doriţi să vă faceţi un control pentru boala Parkinson.

Oricine a avut febră este probabil familiarizat cu visele vii, adesea supărătoare, care pot însoţi o temperatură ridicată – până la urmă, de aici vine şi expresia „vis febril”. Dar poate un vis să vă dea indicii despre o problemă de sănătate care nu este doar în vise?

Dalia Lorenzo, MD, neurolog la Baptist Health Miami Neuroscience Institute, a vorbit cu Best Life despre somn şi creierul nostru. „Somnul este super important”, spune ea. „Dacă calculaţi că aveţi nevoie de şapte ore de somn la fiecare 24 de ore timp de 80 de ani, sunt o mulţime de ani de somn. Trebuie să existe o funcţie importantă în spatele motivului pentru care dormim atât de mult – şi există. Atunci când dormi, intri într-un set orchestrat de etape diferite. Este un proces foarte activ care este foarte important pentru ca neuronii care ne fac oamenii care suntem să se reîmprospăteze.”

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
probleme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.