5G va acoperi peste 20% din populaţia de pe mapamond în următorii şase ani

Postat la 05 decembrie 2017 154 afişări

Ericsson anticipează că până în 2023, la nivel mondial, se vor fi încheiat peste 1 miliard de abonamente 5G pentru broadband mobil. Conform studiului Ericsson Mobility Report abia lansat, într-o primă fază, tehnologia 5G va fi implementată în zone urbane cu o densitate mare a populaţiei, urmând să acopere peste 20% din populaţia lumii până la finalul anului 2023.

5G va acoperi peste 20% din populaţia de pe mapamond în următorii şase ani

Primele reţele comerciale bazate pe 5G New Radio (NR) vor fi live în 2019, cu implementări majore aşteptate în 2020. Ericsson estimează că primele implementări 5G vor fi realizate pe pieţe precum SUA, Coreea de Sud, Japonia şi China.

Traficul mobil de date este aşteptat să crească de opt ori până în 2023, ajungând până la 110 exabiţi pe lună până la finalul acestei perioade. Practic, această cantitate lunară este echivalentul a 5,5 milioane de ani de difuzări video HD.

Traficul mobil va continua să crească în toate regiunile, SUA înregistrând cel mai mare consum mediu pe smartphone, de peste 7GB pe lună până la sfârşitul anului 2017.

Consumul de conţinut video continuă să fie principala sursă generatoare de trafic de date mobil. Generaţia millenials – cei cu vârste cuprinse între 15 şi 24 – sunt cei mai avizi consumatori de conţinut video, vizionând video online de 2,5 ori mai mult decât cei cu vârste peste 45 de ani.

Vizionarea online de conţinut video la rezoluţie înaltă, dar şi trend-ul din ce în ce mai pronunţat de streaming în formate cât mai imersive, precum formatul de 360 de grade, vor avea un impact semnificativ asupra traficului de date, în condiţiile în care un video 360° vizionat de pe YouTube foloseşte de 4 până la 5 ori mai multă lăţime de bandă decât un video obişnuit.

Până la finalul acestui an, LTE va fi tehnologia de acces mobil dominantă. Se estimează că, până la finalul anului 2023, la nivel mondial vor exista 5,5 miliarde de abonamente LTE, acoperind peste 85% din populaţia lumii.

Voice over LTE (VoLTE) a fost lansat în peste 125 de reţele din peste 60 de ţări din toată lumea. De asemenea, se preconizează ca numărul de abonamente VoLTE să ajungă la 5,5 miliarde până la final de 2023, ceea ce va reprezenta peste 80% din totalul de abonamente LTE şi 5G combinate.

Smartwatch-urile sunt unele din cele mai recente dispozitive care folosesc VoLTE. Utilizatorii au posibilitatea să efectueze apeluri direct de pe smartwatch, chiar dacă nu au un smartphone aproape (multi-SIM). De asemenea, apelurile pot fi transferate între smartphone şi smartwatch.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.