59% dintre romani plang dupa comunism, in vreme ce 1% recunosc ca au fost securisti

Postat la 10 decembrie 2010 10 afişări

44% dintre romani afirma despre comunism ca a fost o idee buna, dar prost aplicata, in vreme ce 83% dintre ei sustin ca n-au suferit de pe urma vechiului regim, potrivit unui sondaj realizat de CSOP pentru Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Romanii au o pozitie ambivalenta fata de comunism si ceea ce a insemnat acesta: desi cei mai multi dintre ei cred ca a existat o forma de represiune, ca liderii regimului au beneficiat de privilegii, ca victimele regimului comunist ar trebui sa fie despagubite (48%), 59% dintre ei sustin ca instaurarea comunismului a fost un lucru pozitiv, noua oranduire - o idee buna, iar problema accesului la dosarele Securitatii si adoptarea unei legi a lustratiei sunt putin sau deloc importante (52%).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
romani,
comunism,
securisti,
sondaj
/actualitate/59-dintre-romani-plang-dupa-comunism-in-vreme-ce-1-recunosc-ca-au-fost-securisti-7798392
7798392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.