58% din decesele la pacienţii cu Covid au fost înregistrate la bărbaţi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 06 mai 2021 30 afişări

58% din decesele înregistrate de la începutul pandemiei în România la pacienţi cu Covid-19 au fost raportate la bărbaţi, se arată în raportul săptămânal de supraveghere întocmit de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

58% din decesele la pacienţii cu Covid au fost înregistrate la bărbaţi

„85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 58% din decese au fost la bărbaţi”, potrivit raportului citat.

Acesta mai arată că, de la începutul pandemiei, 94,9% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată şi că 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

În săptămâna 26 aprilie – 2 mai 2021, 34,7% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Prahova, Timiş şi Bihor.

În acelaşi interval, 32,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Bihor, Constanţa şi Argeş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bărbaţi,
decese,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.