5 întâmplări surprinzătoare din Primul Război Mondial pe care nu le spune nimeni la ora de istorie

Postat la 17 iunie 2016 8399 afişări

În istorie, conflictul a mai fost cunoscut sub numele de ''Marele Război''.

5 întâmplări surprinzătoare din Primul Război Mondial pe care nu le spune nimeni la ora de istorie

Când ne gândim la Primul Război Mondial,  cei mai mulţi dintre noi îşi imaginează soldaţi purtând mitraliere, măşti de gaze şi căşti de protecţie. Dar, aşa cum se întâmplă adesea la orele de istorie, ni se prezintă evenimentele doar dintr-un anumit punct de vedere.

Deşi, adesea, Primul Război Mondial este considerat a fi primul conflct modern, au existat însă câteva detalii care demonstrează contrariul acestui fapt. Putem lua ca exemplu cazul germanilor, care, deşi aveau o reputaţie extraordinară privind gradul lor ridicat de tehnologizare, în primele bătălii, trupele erau conduse de ulani.

Vezi aici cele 5 întâmplări surprinzătoare din Primul Război Mondial pe care nu le spune nimeni la ora de istorie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/5-intamplari-surprinzatoare-din-primul-razboi-mondial-pe-care-nu-le-spune-nimeni-la-ora-de-istorie-15498348
15498348
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.