40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viaţă. Ce poţi schimba pentru a preveni apariţia bolii

Postat la 05 ianuarie 2022 290 afişări

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viaţă. Ce poţi schimba pentru a preveni apariţia bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalităţii în ţările Uniunii Europene, după bolile cardiovasculare, însă doar 10% din cazuri au origine genetică, în timp ce 40% din cazurile de cancer detectate în fiecare an ar putea fi evitate prin schimbarea stilului de viaţă. Asta înseamnă că riscul de cancer poate fi redus semnificativ, dacă ţinem cont de câteva sfaturi simple ale medicilor.

Institutul Naţional al Cancerului (INCa) din Franţa a publicat recent un ghid cu sfaturi practice de prevenţie, mituri demontate, idei şi planuri simple şi clare cu ajutorul cărora putem să fim şi să ne menţinem sănătoşi, scrie csid.ro,

Specialiştii au inclus printre cauzele care favorizează apariţia cancerului consumul exagerat de alcool, fumatul, dieta dezechilibrată, excesul de greutate şi poluarea.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer,
cazuri,
stil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.