3 din 5 companii vor acorda tichete cadou angajaţilor de Crăciun

Postat la 16 noiembrie 2016 146 afişări

3 din 5 companii vor acorda tichete cadou angajaţilor de Crăciun

3 din 5 companii care acordă beneficii extrasalariale angajaţilor vor oferi anul acesta tichete cadou cu ocazia Crăciunului, potrivit unei analize Sodexo, derulată cu scopul de a identifica principalele tendinţe în utilizarea şi acordarea tichetelor cadou în România. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de aproximativ 1.500 de companii şi pe baza informaţiilor comerciale Sodexo, în perioada03 octombrie – 31 octombrie 2016.

Majoritatea companiilor care vor oferi tichete cadou angajaţilor de Crăciun sunt din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş, Arad şi Prahova.Din totalul companiilor, aproximativ 50% îşi desfăşoară activitatea în servicii, distribuţie şi sectorul industrial. Ca de obicei, companiile multinaţionale, indiferent de sectorul de activitate, sunt printre angajatorii care oferă tichete cadou şi de Crăciun.

În acelaşi timp, peste 50% dintre companiile care vor acorda tichete cadou cu ocazia Crăciunului în acest an au între 1 şi 19 angajaţi.Pentru această categorie de angajatori,unde nu există,de regulă,un departament specializat de resurse umane, tichetele cadou reprezintă o soluţie foarte uşor de implementat.

„Tichetele de masă reprezintă, în continuare, cel mai accesat beneficiu extrasalarial acordat de angajatori în România, dar tichetele cadou se află în topul preferinţelor sezoniere atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi, care îşi pot alege singuri cadoul pe care şi-l doresc.În plus, de anul acesta, angajaţiibeneficiazăde scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou”, declară Adina Popa, Director de Marketing şi Dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.

Începând cu ianuarie 2016, tichetele cadou acordate de către companii sunt scutite de impozitul pe venit şi pot fi acordate atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora. Astfel, tichetele cadou în cuantum de 150 de lei, acordate cu următoarele ocazii: 8 Martie, Paşte, 1 Iunie şi Crăciun, precum şi la sărbători similare ale altor culte religioase, sunt neimpozabile şi sunt scutite de contribuţii sociale individuale. Anterior, tichetele cadou se supuneau impozitului pe venit de 16%.

În acest context, Sodexo estimează că va emite anul acesta de Crăciun cu 32% mai multe tichete Cadou Pass, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.