3.900 de oameni fac 3 masini pe zi la Craiova

Postat la 15 septembrie 2009 16 afişări

Ford va asambla pana la finele anului circa 1.000 - 2.000 de modele Transit Connect in uzina de la Craiova, volum comparabil cu productia Dacia dintr-o singura zi, in conditiile in care criza a afectat piata vehiculelor comerciale mai puternic decat pe cea a autoturismelor.

"Este clar ca ne aflam intr-o perioada economica dificila si putine industrii au fost si mai afectate decat cea auto. Acest lucru intareste importanta evenimentului de azi (ieri - n.r.). (...) Ford va reprezenta un magnet pentru investitori in regiunea Craiovei", a subliniat Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti.

Pe piata locala au fost comercializate in primele sapte luni ale anului 163 de utilitare usoare Ford Transit Connect, in scadere cu mai mult de 50% comparativ cu acelasi interval din cursul anului trecut. Preturile, potrivit dealerilor locali, incep de la 12.020 de euro, fara TVA, iar in functie de echipare pot ajunge pana la 18.000 de euro. Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, pe piata locala au fost inmatriculate anul acesta aproape 850 de autoutilitare Ford, mai putin cu 73% fata de anul trecut.

Cititi mai multe despre situatia de la Craiova pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/3-900-de-oameni-fac-3-masini-pe-zi-la-craiova-4897226
4897226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.