150.000 de dolari pentru ingrijirea bolnavilor de cancer

Postat la 16 decembrie 2009 64 afişări

Fundatia Bristol–Myers Squibb, lanseaza in Romania, tara cu 400.000 de bolnavi, programul “Bridging Cancer Care” prin acordarea unei finantari de 150.000 de dolari centrului Hospice “Casa Sperantei” din Brasov, primul centru din Romania destinat asistentei bolnavilor in stadii avansate.

La Hospice "Casa Sperantei" Brasov, peste 150 de bolnavi adulti si peste 150 de copii cu boli incurabile beneficiaza de ingrjire specializata intr-un mediu pe care si-l pot alege singuri in functie de stadiul in care se afla boala: tratament la domiciliu, in sectii cu paturi sau in centre de zi. Indiferent de forma de ingrijire pe care si-o aleg, pacientii primesc gratuit ingrijiri medicale, suport psihologic, emotional si spiritual, precum si asistenta sociala din partea echipei Hospice formata din medici, asistenti medicali si sociali, psihologi, terapeuti, preoti, ingrijitori si voluntari. In anul 2009, bugetul Hospice "Casa Sperantei" a fost de 1,6 milioane de euro, bani proveniti din bugetul statului, de la partenerii din Marea Britanie, din activitati de colectare de fonduri si din alte proiecte.

"Principala idee din spatele Bridging Care Cancer o constituie reducerea inegalitatilor de sanse in sistemul de sanatate. Fundatia Bristol-Myers Squibb sustine partenerii de incredere care pot contribui cu experienta, cunoasterea si intelegerea nevoilor locale in construirea unui parteneriat sustenabil in beneficiul pacientilor. Pentru modalitatile inovatoare si durabile de imbunatatire a serviciilor de ingrijire paliativa de care a dat dovada, am ales sa includem Centrul Hospice "Casa Sperantei" in programul nostru. Un bun exemplu vorbeste de la sine, de aceea ne dorim sa promovam impreuna un astfel de model pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor" declara Elzbieta Zawislak, reprezentant Bristol-Myers Squibb.

Fundatia Bristol-Myers Squibb are ca scop combaterea decalajelor din sanatate si facilitarea accesului la servicii si recuperare a pacientilor din mediul rural, a celor cu venituri foarte mici sau minoritari din punct de vedere etnic. Impreuna cu partenerii sai, fundatia dezvolta, testeaza si evalueaza modalitati inovatoare si durabile de imbunatatire a serviciilor de ingrijire paliativa pentru tarile cu populatie bolnava de cancer. Anul trecut, Fundatia Bristol-Myers Squibb a furnizat tratamente gratuite in valoare de peste 254 de milioane de dolari persoanelor care sufera de boli incurabile, peste 253.000 de pacienti beneficiind de acestea.

In Romania sunt inregistrati 400.000 de bolnavi de cancer, dintre care 5.000 sunt copii, 70% din cazuri fiind diagnosticate in faza incurabila. In acest moment, mai putin de 5% din bolnavii de cancer din Romania beneficiaza de servicii de ingrijiri paliative in fazele avansate si terminale de boala. Aproximativ 4,5 milioane de persoane din Romania sunt afectate, direct sau prin persoanele apropiate, de cancer sau de alte boli incurabile, iar in Europa Centrala si de Est cancerul este a doua cauza principala a deceselor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/150-000-de-dolari-pentru-ingrijirea-bolnavilor-de-cancer-5184749
5184749
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.