15 milioane de dolari pentru reînvierea mamutului lânos

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 septembrie 2021 131 afişări

Un grup de geneticieni, condus de George Church de la Harvard Medical School, îşi propun să readucă la viaţă mamutul lânos, care a dispărut în urmă cu 4.000 de ani, imaginându-şi un viitor în care gigantul epocii glaciare este readus în habitatul său natural, scrie CNN.

15 milioane de dolari pentru reînvierea mamutului lânos

Eforturile au obţinut un impuls major luni, după anunţul unei investiţii de 15 milioane de dolari.

Susţinătorii spun că apariţia mamutului într-o formă modificată ar putea ajuta la refacerea fragilului ecosistem al tundrei arctice, la combaterea crizei climatice şi la conservarea elefantului asiatic pe cale de dispariţie, de care mamutul lanos este strâns legat. Cu toate acestea, este un plan îndrăzneţ plin de probleme etice.

Scopul nu este clonarea unui mamut, pentru că ADN-ul pe care oamenii de ştiinţă au reuşit să-l extragă din animalele îngheţate în permafrost este mult prea fragmentat şi degradat - ci crearea, prin ingineria genetică, a unui hibrid viu, elefant-mamut, care să să nu se distingă vizual de înaintaşul său dispărut.

"Scopul nostru este să avem primele exemplare în următorii patru până la şase ani", a declarat antreprenorul de tehnologie Ben Lamm, care, împreună cu Church, a cofondat Colossal, o companie de bioştiinţă şi genetică care sprijină proiectul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mamut,
inginerie genetică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.