14 judeţe din ţară, sub Cod portocaliu de ploi. Cantităţile de apă vor ajunge la 80 l/mp

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 septembrie 2022 485 afişări

14 judeţe din România intră la ora 12.00 sub Cod portocaliu de ploi puternice. Cantităţile de apă vor ajunge la 80 l/mp. Meteorologii au emis şi un Cod galben de averse şi vijelii pentru vestul, centrul, nordul, sud-vestul ţării şi la munte.

14 judeţe din ţară, sub Cod portocaliu de ploi. Cantităţile de apă vor ajunge la 80 l/mp

Meteorologii au emis joi noi avertizări meteo de ploi torenţiale, vijelii şi grindină.

Prima avertizare a meteorologilor vizează un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat în vigoare la ora 10.00 şi va fi valabil până vineri, ora 21.00.

În intervalul menţionat, vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul ţării şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25...40 l/mp şi pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în majoritatea regiunilor şi în zilele următoare.

Joi la ora 12.00 va intra în vigoare un Cod portocaliu care va fi în vigoare până vineri la ora 21.00.

În Banat, Oltenia şi local la munte, în Transilvania şi Crişana vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40...60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp.

Judeţele vizate sunt Mureş, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara şi Olt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod portocaliu,
ploi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.