100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Sergiu Manea, BCR

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 427 afişări

Sergiu Manea este primul român care ajunge la conducerea celei mai mari bănci din România, care la finalul anului trecut avea active de 64 de miliarde de lei, în creştere faţă de 2015 (59,4 mld. lei); cota de piaţă deţinută de BCR în 2016 a fost de 16,3%. El ocupă locul 11 în clasamentul celor mai admiraţi CEO din România, în urcare faţă de poziţia ocupată anul trecut.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Sergiu Manea, BCR

Manea a preluat mandatul de conducere în 2015 de la Tomas Spurny, cel care în aprilie 2012 a fost adus personal de Andreas Treichl, preşedintele Erste, acţionarul majoritar al BCR, să restructureze cea mai mare bancă locală.

Cariera şi-a început-o în 1994 la BRD la secţia Instituţii Financiare, diviza internaţională, apoi a mai trecut pe la bănci precum ING, Bank AustriaCreditanstalt sau ABN AMRO. În toamna lui 2005 s-a mutat la Viena în divizia pieţe internaţionale a Bank Austria, la 33 de ani fiind numit şef pe vânzările de produse fixed income şi derivative în Europa Centrală şi de Est şi Austria. După un an a avansat ca director executiv pe zona Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa. În vara lui 2010 s-a retras la Ithuba Capital, unde a lucrat doi ani, iar apoi a fost numit vicepreşedinte executiv trezorerie în cadrul BCR.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.