10 idei "anormale" care au schimbat lumea

Postat la 01 august 2013 505 afişări

Eretici! Aşa erau consideraţi, în antichitate, cei care îndrăzneau să aibă o idee nouă, contrară celor înpământenite de secole. Vizionari! Odată cu evoluţia ştiinţei, tot mai multe idei "anormale" au început să apară în urma cercetărilor ştiinţifice. Dacă nu ar fi existat aceştia, ereticii şi vizionarii, lumea în care trăim ar fi fost la un nivel de dezvoltare mult inferior.

10 idei "anormale" care au schimbat lumea

 Iată câteva dintre ideile care, la momentul respectiv, au atras oprobiul public sau al elitelor (pământul e rotund, teoria germenilor) sau care au permis răspândirea mult mai rapidă a informaţiei (inventarea calculatorului şi a internetului).

1. Pământul e rotund

În zilele noastre nu cred că există cineva care să nu ştie că Pământul e rotund. Însă în antichitate exista credinţa fermă că acesta este plat. Primele dovezi ale sfericităţii Pământului au fost călătoriile în jurul lumii ale lui Magellan şi Juan Sebastian Elcano.

2. Elementele clasice

Cei care au pus bazele ştiinţei moderne, chiar dacă "opera"lor nu a fost tocmai corectă, au fost filosofii pre-socratişti (Thales din Milet, Anaximander, Anaximendes, Heraclit, Parmenides, etc.). În încercarea lor de a explica lumea făcând abstracţie de mitologie şi religie, ei au postulat că lumea este compusă din patru elemente primare clasice: pământ, apă, foc şi aer.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/10-idei-anormale-care-au-schimbat-lumea-11192744
11192744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.