Alimentele pe care le consumă milioane de oameni zilnic şi care te pot îmbolnăvi

Postat la 26 iulie 2019 13283 afişări

Alimentele pe care le consumă milioane de oameni zilnic şi care te pot îmbolnăvi

Se pare că există multe lucruri periculoase în bucătărie, iar acestea nu sunt neapărat obiectele ascuţite: potrivit platformei delish.com, există câteva alimente de la care nu ne-am aştepta extrem de toxice pentru organism.

1. Roşiile: chiar dacă fructele sunt delicioase, frunzele roşiilor conţin o otravă denumită glicoalcaloid. Aceasta generează dureri de stomac şi chiar şi anxietate.

2. Rubarba: chiar dacă se foloseşte la preparea unor dulciuri delicioase, frunzele acestei plante sunt otrăvitoare şi cauzează probleme de respiraţie, cu rinichii şi, în unele situaţii, chiar şi moartea.

3. Alunele: una dintre cele mai întâlnite alergii la oameni este la alune. Cea mai severă reacţie la alune este şocul anafilactic, care poate conduce chiar şi la pierderea cunoştinţei. Consumul de către persoanele alergice poate duce chiar şi la moarte, în situaţia în care alergia nu este tratată rapid.

4. Scoicile: o reacţie alergică la scoici poate cauza probleme ale respiraţiei şi să ameninţe astfel viaţa.

5. Cartofii: atât frunzele, cât şi tulpinile cartofilor sunt otrăvitoare, însă otrăvirea cu cartofi se leagă mai ales de mâncatul de cartofi verzi.

6. Cireşele: seminţele de cireşe conţin acid cianhidric, care este otrăvitor.

7. Carnea crudă şi ouăle negătite: carnea crudă, inclusiv carnea roşie, de pui şi fructele de mare - precum şi ouăle negătite pot conţine bacteria salmonella care poate cauza gastroenterocolită la oameni. Otrăvirea cu salmonella poate să conducă la complicaţii grave, precum bacteriemia (în care salmonella intră în sistemul vascular); aceasta este ameninţătoare asupra vieţii oamenilor care au sisteme imunitare slăbite.

8. Migdalele: chiar dacă au multe beneficii pentru sănătate, reprezintă şi o potenţială sursă de otrăvire. Migdalele amare, dacă sunt crude, conţin cianură. Acestea trebuie să treacă printr-un proces de tratare cu clădură pentru ca toxinele să fie înlăturate.

9. Seminţele unor fructe precum merele, cireşele, perele, piersicile, caisele etc. conţin amigdalină, un compus care produce cianură. Dozele mari pot conduce spre ameţeală şi stări de vomă, o presiune ridicată a sângelui, a insuficienţei renale, pot duce la comă şi chiar şi la moarte.

10. Caracatiţa vie: o specialitate în unele ţări asiatice, aceasta poate cauza probleme legate de aspiraţia cauzată de ventuzele acestora odată ce sunt consumate. Unor consumatori le place senzaţia creată, însă aceasta poate reprezenta şi un pericol.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.