Cum să scrii un mail astfel încât chiar şi cei mai ocupaţi oameni să-ţi răspundă

Autor: Florin Casota Postat la 28 aprilie 2017 3574 afişări

Zilnic se trimit sute de miliarde de emailuri. Unii dintre voi petreceţi mai mult timp în inbox decât făcând altceva. Totuşi nu toate emailurile primesc şi răspunsuri. Cum să scrii un mail astfel încât chiar şi oamenii foarte ocupaţi să-ţi răspundă?

Cum să scrii un mail astfel încât chiar şi cei mai ocupaţi oameni să-ţi răspundă

Keith Ferrazzi, autor al cărţii bestseller "Never Eat Alone", a dezvăluit pentru Business Insider tacticile şi tehnicile care au funcţionat pentru el.

1. Subiectul trebuie să fie clar şi să-i capteze atenţia cititorului

Subiectul mailului trebuie să fie clar şi să incite cititor la acţiune. "Gândeşte-te care este punctul forte - fie o cunoştiinţă pe care o aveţi în comun, fie ai o propunere unică"

2. Trimite mailul fie la începutul zilei, fie la finalul zilei de muncă.

În timpul orelor de muncă persoana respectivă s-ar putea să fie ocupată şi să nu citească mailurile, aşadar trimite fie la primele ore, fie la finalul zilei când probabilitatea ca aceştia să citească mailul creşte.

3. Mesajul trebuie să fie scurt.

Conţinutul trebuie să aibă o structură clară şi o lungime care să se încadreze într-un ecran de computer. Înainte de a intra în detalii, prezintă ideea principală a mesajului pentru ca destinatarul să ştie la ce să se aştepte de la email-ul tău.

4. Faceţi un apel la acţiune

"Cererea ta trebuie să fie clară şi uşor de înţeles". Aşadar în loc să folosiţi expresii vagi precum "mi-ar plăcea să bem o cafea cândva sau să te sun" oferă date clare când puteţi stabili o întâlnire şi cât timp va dura aceasta.

5. Citeşte mailul cu voce tare

Citeşte cu voce tare astfel încât să nu se strecoare greşeli şi să îţi dai seama cum sună ceea ce ceri

6. Verifică mailul pentru greşeli

E bine ca mailul să nu conţină greşeli de exprimare sau gramatică. Altfel rişti să pari neprofesionist. 

Zilnic se trimit sute de miliarde de emailuri, iar unii dintre voi petreceţi mai mult timp în inbox decât făcând altceva. Totuşi nu toate emailurile primesc şi răspunsuri. Cum să scrii un mail astfel încât chiar şi oamenii foarte ocupaţi să-ţi răspundă?

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.