Şeful unui lanţ de restaurante spune că fermele de pui ale McDonald's sunt "cel mai dezgustător lucru pe care l-a văzut vreodată"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 03 februarie 2015 12280 afişări

Şeful unui lanţ de restaurante spune că fermele de pui ale McDonald's sunt "cel mai dezgustător lucru pe care l-a văzut vreodată"

La finalul anilor '90, McDonald's avea o relaţie strânsă cu lanţul de restaurante Chipotle, cunoscut în SUA pentru vânzarea de burrito, investind în companie încă din anul 1998, atunci când lanţul Chipotle era format din 14 unităţi. În 2005, compania ajunsese la 460 de locaţii, iar McDonald's deţinea 90% din acţiuni.

În acea perioadă, conducerea McDonald's l-a invitat pe Steve Ells, fondatorul Chipotle, să viziteze una din fermele de pui. "I-au propus lui Steve să facă o vizita la ferma de pui din Arkansas", povesteşte Bob Ells, tatăl lui Steve Ells. "S-a întors spunând că a fost cel mai dezgustător lucru pe care l-a văzut în viaţa lui", relatează Business Insider, citând Bloomberg.

Steve Ells a spus că diferenţele dintre McDonald's şi Chipotle erau profunde, chiar şi atunci când lanţul de fast-food îl deţinea pe cel din urmă.

"Ce am realizat la finalul zilei era că din punct de vedere cultural suntem diferiţi", a declarat Ells pentru Bloomberg. "Sunt două lucruri pe care noi le facem diferit: modul în care privim mâncarea şi modul în care privim cultura oamenilor. "

Spre exemplu, McDonald's a vrut ca Chipotle să deschidă locaţii de tip drive-in şi să îşi schimbe numele în Chipotle Fresh Mexican Grill.

"McDonald's a avut multe idei bune şi noi am fost întotdeauna deschişi", a povestit Gretchen Selfridge, COO al Chipotle, celor de la Bloomberg. "Au vrut să facem drive-in, au vrut să facem mic-dejun, dar noi pur şi simplu nu am făcut nimic din toate acestea."

McDonald's a vândut acţiunile Chipotle în 2006.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-unui-lant-de-restaurante-spune-ca-fermele-de-pui-ale-mcdonald-s-sunt-cel-mai-dezgustator-lucru-pe-care-l-a-vazut-vreodata-13800715
13800715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.