A plecat din România la 23 de ani cu o sută de dolari în buzunar. Acum câştigă 40 de milioane de dolari pe an

Postat la 06 februarie 2016 9562 afişări

A plecat din România la 23 de ani cu o sută de dolari în buzunar. Acum câştigă 40 de milioane de dolari pe an

Florin Miron este exemplul perfect al unui om care îşi trăieşte visul: a plecat în Statele Unite acum mai bine de 20 de ani şi a reuşit să pornească o afacere într-una dintre cele mai puternice economii ale lumii.

În 2002, în localitatea Americus din Georgia, Florin Miron lucra ca editor video pentru Habitat for Humanity. Suna des în oraşul său natal, Sibiu, şi a realizat că majoritatea străinilor procedau exact la fel. Cartelele care se puteau achiziţiona din magazine erau cea mai populară alegere, însă, pentru că în SUA internetul era mult mai accesibil decât în alte părţi ale lumii, Florin Miron a avut o idee care avea să-i schimbe viaţa.  El a început să vândă, online, codurile PIN ale cartelelor cumpărate din magazin. Ca un prim pas, cu o investiţie de doar 100 de dolari, Miron a demarat site-ul sunaromania.com şi a înregistrat oficial compania KeepCalling.

La început, Florin Miron cumpăra cartelele din magazin, le răzuia singur, iar apoi vindea clienţilor codul PIN. Locuinţa sa a fost transformată într-un birou plin de cartele, iar Florin a început să înveţe bazele comerţului electronic şi cele ale advertising-ului.

A adus în companie trei prieteni, alături de care a extins afacerea. Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 7 milioane de dolari în 2010 la 41 de milioane de dolari în 2013. KeepCalling s-a plasat pe locul 885 în clasamentul general şi pe locul 18 în domeniul telecomunicaţiilor, în urma rapoartelor financiare de pe ultimii trei ani, notează Vocea Transilvaniei.

KeepCalling oferă abonamente de voce sau produse prepaid de telefonie, reîncărcări pentru mobile şi numere virtuale. Serviciile sunt dedicate persoanelor care locuiesc în străinătate. Activitatea KeepCalling este promovată prin peste 100 de site-uri dedicate comunităţilor etnice din întreaga lume.

Compania are birouri în Statele Unite, România şi Bolivia, acolo unde funcţionează şi un call center pentru vorbitorii de limba spaniolă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-plecat-din-romania-la-23-de-ani-cu-o-suta-de-dolari-in-buzunar-acum-castiga-40-de-milioane-de-dolari-pe-an-13272335
13272335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.