Teza 3: Islamul poate fi si pasnic

Postat la 29 august 2006 1 afişăre

Replica de la Bruxelles la propunerile Marii Britanii de intarire a masurilor de securitate a venit de la vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini (foto). Conform BBC, Frattini a vorbit doar de niste directii de actiune, care vor fi insa detaliate la reuniunea din 20 septembrie, din Finlanda, a ministrilor de interne din UE:

  • Masuri de detectie si protectie a pasagerilor impotriva eventualelor intentii de folosire a explozibililor lichizi, pe aeroporturi si in alte noduri de transport de pe continent
  • Schimburi de liste cu pasageri ai curselor aeriene si alte informatii intre statele UE
  • Planuri, la scara UE, de a contracara recrutarea tinerilor musulmani de catre grupurile extremiste. Imamii ar urma sa fie instruiti in privinta unei versiuni "pasnice" a Islamului; profesorii europeni vor fi solicitati sa coopereze pentru combaterea sentimentului de alienare din randurile tinerilor musulmani din Europa
  • Masuri de reducere a imigratiei ilegale, de grabire a deportarii suspectilor de terorism si de extindere a folosirii sistemelor biometrice.
  • Pana acum, performantele la nivel comunitar in materie de cooperare antiterorista s-au dovedit destul de limitate, mai ales fiindca statele membre au (inca) suficienta independenta in materie de decizie asupra a ceea ce trebuie facut pentru a preveni atacurile teroriste.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Teza 3: Islamul poate fi si pasnic
/special/teza-3-islamul-poate-fi-si-pasnic-1006798
1006798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.