Teza 2: Islamul nu-i terorism

Postat la 29 august 2006 2 afişări

Momentul din august de dupa esecul atentatelor, cand Marea Britanie, Franta si Germania s-au pus de acord ca UE are de-a face cu "o amenintare foarte adevarata" din partea terorismului islamist, a fost cu totul neobisnuit in raport cu disensiunile care domina discutia in Europa pe aceasta tema. Disensiunile respective au impiedicat pana acum o actiune europeana comuna cel putin in trei directii:

  • Mandatul european de arestare – element de baza al strategiei europene antiteroriste, a carui introducere a permis intr-adevar grabirea extradarilor in interiorul Europei - insa abia in ultimele luni se poate vorbi de o folosire eficienta a acestui instrument
  • Mandatul european privind valabilitatea probelor in justitie va intra in vigoare abia la anul, ceea ce va ingreuna in mod evident anchetele judiciare care cer cooperare intre statele UE
  • Exista in continuare opinia ca o combatere eficienta a terorismului in Europa nu inseamna, ca in SUA, masuri la limita incalcarii libertatilor democratice. Insusi coordonatorul european pentru masuri antiteroriste, Gijs de Vries, a atras atentia asupra acestei chestiuni, adaugand ca sub nicio forma nu trebuie procedat astfel incat sa se lase impresia ca Islamul, ca religie, ar fi primejdios si generator de terorism.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Teza 2: Islamul nu-i terorism
/special/teza-2-islamul-nu-i-terorism-1006799
1006799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.