Premieră în tehnologia de ambalare din România

Autor: Ioana Matei Postat la 13 decembrie 2016 184 afişări

Premieră în tehnologia de ambalare din România

Sacii din polietilenă vidaţi lansaţi de Saint-Gobain rigips (divizie a Saint-Gobain construction products România) reprezintă un proiect de 1,65 de milioane de euro şi o premieră în tehnologia de ambalare din România, care aduce beneficii atât clienţilor, cât şi meşterilor.

ELEMENTUL DE NOUTATE:

Saci din polietilenă vidaţi pentru gleturi şi tencuieli Rigips şi Rimano - o nouă tehnologie de ambalare (însăcuire) pentru gleturi şi tencuieli în saci din polietilenă (PE), vidaţi, curaţi, care nu lasă praf, 100% reciclabili, rezistenţi la umezeală şi şocuri mecanice şi care ajută la păstrarea proprietăţilor produselor mult mai mult timp, prelungind termenul de valabilitate a acestora.

Anterior, ambalajele erau fabricate din trei straturi: hârtie la exterior, un strat de polietilenă la mijloc, un strat de hârtie maro la interior şi nu erau reciclabili. Tehnologia de ambalare în cadrul căreia se foloseşte vacuumarea este o inovaţie folosită pentru prima dată în România.

EFECTELE INOVAŢIEI:

Efectele inovaţiei se reflectă deopotrivă asupra beneficiarilor şi meşterilor: ambalajul are un termen de valabilitate prelungit, de la 9 la 12 luni; totodată, acesta este mai curat (lipsa prafului în atmosferă sau în spaţiile de depozitare; deşeuri reduse, creşterea eficienţei la transport - mijloace de transport mai curate); este rezistent la umiditate, vidat (păstrează astfel calitatea), rezistent la şocuri mecanice, compact, ergonomic şi 100% reciclabil.

DESCRIEREA INOVAŢIEI:

Ideea procesului de inovaţie a plecat de la necesitatea îmbunătăţirii performanţelor ambalajului – în condiţiile în care gleturile şi tencuielile sunt sensibile la umiditate, iar deopotrivă consumatorii şi meşterii îşi doresc un ambalaj care să păstreze calitatea produselor cât mai mult timp (până la finalizarea lucrării pe şantier), indiferent de locul în care sunt stocate. Contextul a fost favorabil - linia anterioară de ambalare trebuia înlocuită.

Investiţia în proiect se ridică la 1,65 milioane de euro – iar proiectul a fost parţial cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” gestionat prin Ministerul Fondurilor Europene. La nivel global, compania Saint-Gobain mai deţine o fabrică unde se ambalează produse sub formă de pudră în saci de plastic, însă nu dispune şi de dispozitivul de vidare. Perioada de cercetare s-a întins pe opt luni, aprobările interne au durat trei luni, realizarea dosarului pentru accesarea fondurilor europene, patru luni, execuţia propriu-zisă (clădire, linie de ambalare şi paletizare), 6 luni, iar reglajele, 6 luni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.