Cinci întrebări enervante pe care le vei auzi de acum înainte la interviuri de angajare şi cum să răspunzi corect

Autor: Florin Casota Postat la 12 decembrie 2016 8878 afişări

Cinci întrebări enervante pe care le vei auzi de acum înainte la interviuri de angajare şi cum să răspunzi corect

La aproape toate interviurile de angajare la care vei lua parte vor exista o serie de întrebări standard şi este ideal să te pregăteşti din timp pentru asta.

În articolul de faţă veţi putea citi cinci întrebări pe care oamenii le-au auzit la interviurile de angajare de-a lungul anului şi care vor persista şi în viitor, scrie Forbes.

1. La ce te pricepi mai bine decât oricine altcineva din lume?

2. Care este un lucru din viaţa ta pe care l-ai fi făcut altfel dacă ai putea să o iei de la capăt?

3. Care este jobul tău ideal - descrie detaliat

4. Care este lucrul cel mai seminificativ care ţi s-a întâmplat până în prezent?

5. Studiile arată că 20% dintre angajaţii unei organizaţii fac 80% din treabă. Care este elementul care te califică în cei 20%

La prima întrebare poţi să răspunzi doar în felul următor, se arată în articol: "Mă pricep mai bine decât oricine altcineva să fiu eu", apoi să adaugi câteva caracteristici şi pasiuni de-ale tale.

La a doua întrebare poţi să alegi să răspunzi legat de o experienţă de învăţare de la slujbă.

A treia întrebare este una complicată deoarece nu ştii exact ce presupune jobul pentru care aplici şi ceea ce vei descrie tu s-ar putea să fie complet diferit de ceea ce ai face dacă te-ar angaja. Aşadar poţi da un răspuns de genul: "Jobul meu ideal este acela unde pot lucra cu oameni deştepţi, de la care pot învăţa şi prin care aş putea să rezolv problemele importante ale companiei" şi aşa mai departe.

A patra întrebare este de asemenea foarte personală şi nu este una potrivită pentru un interviu de angajare. Aşadar, pentru a nu intra în detalii intime, poţi spune ceva legat de şcoală. "Un moment important a fost atunci când mi-am luat diploma de master după ani grei de studiu".

Iar la ultima întrebare poţi răspunde cam aşa: "Nu am acordat atenţie la ceea ce fac colegii mei, concentrându-mă pe propria mea performanţă şi am avut colegi care m-au încurajat şi susţinut. Sper să găsesc acelaşi lucru şi aici". 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.