Cum îşi petrece timpul cea mai tânără miliardară din lume

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 decembrie 2016 191 afişări

Cum îşi petrece timpul cea mai tânără miliardară din lume

La 19 ani, norvegianca Alexandra Andresen este cea mai tânără miliardară din lume, având o participaţie în compania Ferd evaluată la peste 1 miliar de dolari. Ea  face parte dintr-o familie extrem de bogată, care şi-a construit averea având activităţi în domeniul tutunului.

Ea a absolvit recent liceul şi nu a dat semne cum că ar vrea ca în viitorul apropiat să se implice în lumea afacerilor. Mai degrabă este preocupată de pasiunea sa, echitaţia; dealtfel, a adunat numeroase trofee în concursuri europene de profil.

Alexandra împreună cu sora ei Katharina, 20 de ani, au apărut pentru prima dată în catalogul Forbes cu cei mai tineri miliardari din lume. Surorile se află pe locul 1475 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Familia lor şi-a construit averea în industria tutunului, stră-stră-străbunicul tinerelor înfiinţând cea mai mare companie producătoare de ţigări din Norvegia, în 1849. Compania a fost vândută în 2005 pentru 500 de milioane de dolari, bani care au fost investiţi în proprietăţi şi în diferite fonduri hedge. Doi ani mai târziu, tatăl lor le-a dăruit celor două fiice peste 80% din acţiunile companiei Ferd Holdings, fiecare dintre acestea deţinând un pachet de 42,2%. Tatăl fetelor, Johan Andresen, este preşedinte al companiei deţinută de familie de cinci generaţii, având şi el 15,2% din acţiunile Ferd; numele companiei înseamnă, în limba norvegiană, „călătorie” .

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
norvegia,
tutun

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.