Infograficul săptămânii: Cum se transformă clasa de mijloc până în 2050

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 ianuarie 2013 61 afişări

Numărul locuitorilor planetei care se vor încadra în următoarele două decenii în standardele clasei mijlocii va creşte, conform previziunilor OECD, de la 2 miliarde la 5 miliarde, în condiţiile în care populaţia planetei va atinge 8 miliarde de suflete. Cheltuielile clasei mijlocii ar trebui să crească de la 21.000 de miliarde de dolari la 51.000 de miliarde de dolari în 2030. OECD defineşte drept clasă de mijloc persoanele care câştigă între 10 şi 100 de dolari pe zi, ţinând cont şi de paritatea puterii de cumpărare a monedelor locale.

A doua mare mutare, pe lângă ponderea în creştere a clasei mijlocii, o reprezintă deplasarea consumului clasei mijlocii din Uniunea Europeană spre India şi China.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infografic,
retele sociale,
internet
/special/infograficul-saptamanii-cum-se-transforma-clasa-de-mijloc-pana-in-2050-10526252
10526252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.