Clonele Wikipedia

Postat la 10 aprilie 2007 1 afişăre

Wikible.com, "enciclopedia biblica publica". Este un proiect pornit in noiembrie 2005 de Tom Major, un student la Colegiul Biblic Emmaus, Iowa. La inceputul acestei luni avea 74 de utilizatori care introdusesera 3.516 articole, in majoritate citate din Biblie.

 

Armeniapedia.org, "enciclopedia armeana online". Este un proiect wiki dedicat exclusiv culturii si civilizatiei armene, la care poate contribui oricine. La inceputul acestei luni, Armeniapedia.org avea 4.066 de articole.

 

STOwiki (http://stgu.com/startrekonline/wiki.php/Main_Page), enciclopedia online a fanilor Star Wars - "Razboiul Stelelor". Parte a Wikiversului Star Trek, enciclopedia Star Wars avea la inceputul acestei luni 93 de articole.

 

CreationWiki.org, enciclopedia gratuita a stiintei creatiei. Cuprinde definitii care respecta doctrina crestina creationista, iar la inceputul acestei luni raporta 2.703 articole scrise in conformitate cu principiile acesteia.

 

Uncyclopedia.org, enciclopedia cu continut nelimitat la care poate scrie oricine. Definitiile sale au o evidenta tenta de parodie si nu au pretentii stiintifice. La inceputul acestei luni, Uncyclopedia.org avea 22.765 de articole in limba engleza.

 

Citizendium.org, "citizen's compendium" ("compendiul cetatenilor", n.red.), lansata de Larry Sanger, cofondatorul Wikipedia. Aflata inca la versiunea beta, Citizendium isi propune sa publice doar articole scrise de persoane care isi asuma identitatea reala si pot demonstra calificarile necesare pentru a edita definitii ale enciclopediei. La inceputul acestei luni, Citizendium.org raporta 1.280 de articole in lucru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Clonele Wikipedia
/special/clonele-wikipedia-1008857
1008857
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.