Cat de bogat este...? Astazi: Robert Downey Jr.

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 14 iunie 2011 1088 afişări

A fost la inchisoare, detine o companie impreuna cu sotia si a avut o revenire spectaculoasa pe marile ecrane in filme precum Sherlock Holmes si Iron Man. Cat de bogat este Robert Downey Jr?

Se stie ca Sherlock Holmes este un detectiv din patura bogata a societatii, dar fanii povestilor lui Sir Arthur Conan Doyle stiu totusi ca personajul nu sta foarte bine la capitolul finante personale, motiv pentru care il si ia pe Dr Watson drept coleg de apartament.

Robert Downey Jr, cel care a dat viata personajului Sherlock Holmes nu este nici pe departe in aceeati situatie, desi actorul a avut pana acum o cariera destul de plina de suisuri si coborasuri. Doar pentru acest rol, Downey Jr. a incasat 9 milioane de dolari, la care se adauga alte 15 milioane de dolari pentru performanta din Sherlock Holmes: A Game of Shadows, cea de-a doua parte a filmului estimata sa iasa pe marile ecrane la finele acestui an.

Actorul a mai avut de castigat si de pe urma incasarilor din box office si din vanzarile de DVD-uri, doar acestea din urma insemnand un plus de 3,5 de milioane de dolari in contul bancar. Iar daca e sa fie luate in calcul veniturile familiei Downey, sotia lui Susan a avut de asemenea o contributie din pozitia de producator al filmului.

Robert Downey Jr. a devenit in ultimii ani tot mai valoros ca actor, avand capacitatea sa aduca incasari spectaculoase de pe urma filmelor in care joaca. Sherlock Holmes a avut incasari in box office de 517 de milioane de dolari, in timp ce Iron Man 2, spre exemplu, a avut incasari de 622 de milioane de dolari.

Astfel, actorul a devenit al zecelea cel mai bogat din industria filmului de la Hollywood, cu incasari de 31,5 de milioane de dolari anul trecut, in crestere fata de nivelul de 22 de milioane de dolari din 2009, cand a fost pe locul 28 in clasamentul celor mai bogati actori, dupa nume precum Johnny Depp sau Leonardo diCaprio.

Nascut pe 4 aprilie 1965, Downey si-a inceput de timpuriu cariera de actor. A jucat mai intai in Pound, un film produs de tatal sau, la varsta de doar cinci ani. Apoi, in adolescenta, a jucat intr-o serie de filme precum Less Than Zero, interpretand personaje tulburate, cu dependente de droguri sau alte asemenea.

La inceputul anilor '90, a fost nominalizat la Oscar pentru rolul Charlie Chaplin, succes care aproape ca s-a stins complet odata cu inrautatirea dependentei lui Robert Downey Jr. de droguri si alcool. Chiar si in aceasta perioada dificila, actorul a continuat sa apara in producti precum Ally McBeal, unde a rezistat o perioada inainte de a ceda din nou in fata dependentelor sale.

Franciza Iron Man care a debutat in 2008 si care va avea o noua continuare in 2013 a insemnat revenirea lui Downey si i-a adus si alte roluri interesante, precum cel din Tropic Thunder, pentru care a fost din nou nominalizat la Oscar, sau din Due Date.

Totodata, noua imagine i-a adus lui Robert Downey Jr. si o serie de contracte pentru publicitate, el fiind, spre exemplu, vocea reclamelor pentru masinile Nissan. Recent, actorul a devenit si vocea lui Mr. Peanut, mascota unui brand american foarte cunoscut de alune care are un buget de 35 de milioane de dolari pentru revitalizarea imaginii produsului.

Robert si sotia sa, Susan, duc o viata destul de luxoasa asa cum ar fi de asteptat de la orice actor din Hollywood. Cei doi isi petrec cel mai mult timpul in vila de 13 milioane de dolari din Malibu sau in casa cocheta din Venice Beach unde este vazut adesea Bentley-ul lor albastru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
Robert Downey Jr,
avere,
film
/special/cat-de-bogat-este-astazi-robert-downey-jr-8341314
8341314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.