Seturi de exerciţii pentru „work from home", cu instrucţiuni pe Zoom

Postat la 06 ianuarie 2021 129 afişări

Seturi de exerciţii pentru „work from home", cu instrucţiuni pe Zoom

KinetoFit a lansat WorkFit, un program de exerciţii fizice şi posturale special destinat angajaţilor, freelancerilor şi antreprenorilor care lucrează de acasă, precum şi KidsFit, destinat copiilor care au devenit şi ei mai sedentari în această perioadă.

Descrierea inovaţiei:

Centrul KinetoFit oferă servicii online prin Zoom pentru companii, sub îndrumarea atentă a unui specialist kinetoterapeut, dar şi pentru copiii cu vârstă de peste 6 ani, folosind diferite exerciţii sigure, simple şi uşor de implementat de către întreaga echipă. Potrivit reprezentanţilor companiei, pe lângă un ghid practic pentru a corecta postura în timpul orelor de muncă, WorkFit vine cu un program de exerciţii fizice şi posturale în mediul online, precum şi sesiuni online private de kinetoterapie. Programele de kinetoterapie WorkFit sunt concepute pentru a putea fi realizate cu uşurinţă acasă, fără echipamente speciale, indiferent de nivelul de pregătire fizică, cu rezultate concrete pentru diferite afecţiuni. KidsFit oferă un ghid practic pentru a corecta postura în timpul orelor de şcoală online şi un program de exerciţii fizice şi posturale pe care copiii le pot face singuri acasă sau împreună cu alţi membri ai familiei. Şi programele de kinetoterapie KidsFit pentru copii sunt concepute pentru a putea fi realizate cu uşurinţă acasă, fără echipamente speciale, cu rezultate concrete în prevenirea unor afecţiuni. În plus, centrul KinetoFit oferă şi sesiuni online private de kinetoterapie, personalizate, pentru corectarea diverselor probleme specifice.

Iniţiatorii proiectului sunt Dragoş Luscan (foto), licenţiat în „Sport şi performanţă motrică” şi „Kinetoterapie şi motricitate specială” şi absolvent al masterului „Nutriţie şi remodelare corporală” din cadrul UNEFS, care şi-a inceput cariera de handbalist de performanţă la echipele HC Argeş şi CSA Steaua Bucureşti, precum şi Claudia Buneci, tehnician nutriţionist şi health coach acreditat de Institute for Integrative Nutrition din New York.

Elementul de noutate:

Inovaţia de care KinetoFit se bucură vine la nivelul tehnicii de lucru pe care specialiştii în kinetoterapie o abordează şi la nevoile clienţilor adaptate la contextul pandemic actual. Aceştia ştiu că există o corelaţie între nivelul de stres, anxietate şi stare fizcă. Pentru că un corp relaxat este sursa unei vieţi fericite, ei au analizat relaţia de cauzalitate dintre problemele sociale, presiunile zilnice şi sistemul locomotor.

Efectele inovaţiei:

Specialiştii KinetoFit consideră că în această perioadă este vitală oferirea atenţiei în egală măsură atât echilibrului echilibrului fizic, cât şi celui psihic. Faptul că oamenii s-au confruntat cu o situaţie nemaiîntâlnită până acum, încărcată de emoţii şi gânduri şi dificilă, i-a condus pe aceştia spre vulnerabilitate şi anxietate. Astfel, prin lejeritatea de a lucra cu corpul şi cunoaşterea profundă a dinamicii sale, abilitatea de a îi găsi ritmul şi de a-l menţine, kinetoterapeuţii KinetoFit reuşesc să îndepărteze efectele negative pe care izolarea le are asupra psihicului oamenilor, făcându-i să se detaşeze, găsind echilibrul perfect între partea exterioară şi cea interioară. Întreg programul de pregătire fizică şi posturală va ajuta angajaţii sau întreaga echipă să îşi menţină productivitatea şi, mai important, să reducă riscul de accidentare şi efecte negative pe termen lung. KidsFit contribuie la o dezvoltare fizică armonioasă, reducând posibilitatea apariţiei problemelor de coloană şi a altor efecte negative ale sedentarismului; pe termen mediu şi lung, activitatea fizică este asociată cu performanţe şcolare şi academice îmbunătăţite. Sportul creşte capacitatea de concentrare şi atenţia şi influenţează pozitiv dezvoltarea celor mici, consolidându-le încrederea în sine, setarea de obiective şi abilităţile de lider.

Acest proiect a apărut în ediţia specială Business MAGAZIN - Cele mai inovatoare companii din România. 

Metodologie: Business MAGAZIN vă prezintă anual, din 2014, o colecţie de inovaţii realizate de companiile din România. Colecţia proiectelor inovatoare din acest an a fost realizată în baza unui chestionar publicat pe site-ul businessmagazin.ro în care am solicitat date despre proiecte inovatoare puse în practică în companii active pe piaţa locală. Am solicitat o descriere a inovaţiei, o fişă care să cuprindă, succint, domeniul inovaţiei (tehnic, de business, de marketing, resurse umane etc.), efectele inovaţiei (asupra oamenilor, partenerilor de afaceri, societăţii în ansamblu), precum şi elementul de noutate al acestora.

În selecţie am luat în calcul şi dacă aceste inovaţii au fost realizate şi concepute în România, iar în situaţia multinaţionalelor, am avut în vedere ca inovaţia menţionată să fi fost aplicată în filiala din România în acelaşi timp cu implementarea la nivel mondial sau ca piaţa locală să fi fost printre primele unde aceasta a fost implementată. Nu am luat în calcul inovaţiile mai vechi de trei ani. De asemenea, nu ne asumăm că am fi surprins în întregime plaja proiectelor inovatoare din piaţa locală - lista este una deschisă, pe care ne-am propus să o completăm an de an, în funcţie de propunerile primite de la reprezentanţii companiilor din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marketing,
Antreprenoriat,
KinetoFit,
WorkFit,
KidsFit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.