Cine nu are arhive de Business (Magazin), să le cumpere!

Autor: Dana Ciriperu Postat la 24 octombrie 2022 120 afişări

Cine nu are arhive de Business (Magazin), să le cumpere!

Cum era România în 2004? Am ales câţiva indicatori din paginile Business Magazin

Sunt 18 ani de la primul număr din Business Magazin. S-au strâns 861 de ediţii, multe în care revista a avut 100 de pagini/ediţie. Să tot fie 55.000 de pagini în total. Astăzi BM-ul este şi online, şi video, cu emisiuni, conferinţe, Meet the CEO, cu zeci de cataloage şi proiecte speciale.

Eu am căutat mereu revista, hârtia, ilustraţia, iar azi, când revăd arhiva de

18 ani a revistei îmi este şi mai clar de ce

am făcut acest lucru.

Păstrez reviste de acum 10-15 ani, dar şi numere mai noi, unele cu însemnătate pentru mine ca jurnalist, altele cu însemnătate pentru mine ca om, cele mai multe cu însemnătate pentru ceea ce dobândeşti atunci când îţi iei informaţia din surse credibile.

BM-ul s-a diferenţiat prin scriitură, prin imagine şi poveste. Coperţile celor peste 860 de numere din revistă scot la iveală evoluţiile remarcabile ale unor manageri, poveştile unor antreprenori care înainte de a fi celebri şi-au descris proiectele în revistă, dar şi teme care au fost abordate pentru prima dată de jurnaliştii Business Magazin, multe dintre ele la fel de actuale şi astăzi.

La 18 ani de la primul număr al BM, întâlnirea mea cu arhiva BM, cu interviuri şi materiale scrise de jurnalişti remarcabili este senzaţională.

Nu pot scrie câteva rânduri despre BM fără să menţionez două nume care pentru mine au fost mereu modele şi exemple de forţă: Iuliana Roibu, fost redactor-şef adjunct al revistei şi Ionuţ Bonoiu, redactor-şef acum mai bine de un deceniu.

Cea mai de preţ lecţie pentru un viitor jurnalist, cel mai valoros exerciţiu pentru noi toţi este parcurgerea unei astfel de arhive care se remarcă prin conţinut valoros, ilustraţie, subiecte bine alese, interviuri în exclusivitate, poveşti de viaţă spuse deschis a căror lectură necesită însă mai mult decât minutul de aur care defineşte obiceiurile de citire de astăzi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arhive,
Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.