(P) Povestea Jessicăi Pegula, fiica unui miliardar american: Jucătoarea de tenis a învins stereotipurile din sport

Postat la 12 mai 2023 63 afişări

(P) Povestea Jessicăi Pegula, fiica unui miliardar american: Jucătoarea de tenis a învins stereotipurile din sport

Jucătoarea de tenis Jessica Pegula a reuşit să învingă stereotipurile din sport şi demonstrează că poţi face performanţă la cel mai înalt nivel chiar şi atunci când te-ai născut într-o familie foarte bogată. Sportiva ocupă locul 3 în clasamentul WTA şi este în cel mai bun moment al carierei, iar recent a învins-o pe Irina Begu la Charleston.

Încă de când a apărut în circuitul WTA, Jessica Pegula a stârnit atenţia tuturor. Mediatizarea excesivă de care a avut parte s-a datorat în primul rând faptului că este fiica lui Terrence Pegula, un antreprenor american cu o avere estimată de Forbes la 6.8 miliarde de dolari.

Nu puţini au fost cei care nu i-au dat şanse Jessicăi să facă performanţă la nivel înalt şi a fost etichetată drept "fata lui tata". Încă de când a apărut în circuitul de tenis, Jessica şi-a propus însă să îşi creeze propriul nume şi să nu mai fie pusă în umbra tatălui său. Iar rezultatele din ultimii ani vin ca o confirmare. Pegula ocupă locul 3 în clasamentul WTA şi este una dintre cele mai apreciate jucătoare din circuit.

"Ştiu că am fost mai privilegiată decât alţi oameni şi sunt conştientă de asta. Încerc să fiu cu picioarele pe pământ şi cred că îmi iese. De asemenea, cred că oamenii mă respectă acum. Povestea mea este cunoscută în circuit, dar totuşi mă bucur de respectul adversarelor", a spus Jessica Pegula într-un interviu, când a fost întrebată de situaţia sa financiară.

Jessica Pegula e una dintre favoritele la câştigarea Roland Garros

Forma în care se află o transformă pe Jessica Pegula în una dintre pretendentele la fiecare turneu la care participă. Ţinta pentru această primăvară este Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Principala favorită în viziunea bookmakerilor este lidera clasamentului WTA, Iga Swiatek, care are cota 1.85. Aceasta este urmată de Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova, Elena Rybakina şi Caroline Garcia, toate cu cota 10.00, în timp ce Jessica Pegula are cota 15.00. Cotele fac parte din oferta operatorului NetBet. Pe lângă cotele antepost deja disponibile, utilizatorii găsesc aici zilnic meciuri de tenis şi din alte sporturi. Tot aici găsim si Netbet cazinou online, primul cazino online licenţiat din Romania.

Cel mai bun rezultat al lui Pegula la Roland Garros este sfertul de finală de anul trecut. Ea mai are trei sferturi de finală disputate la Australian Open şi unul la US Open 2022. În schimb, cel mai important rezultat din cariera sa este titlul de la Guadalajara 2022. La turneele din categoria WTA 1000, Pegula mai are o finală anul trecut la Madrid, pe care a pierdut-o însă.

Tatăl său este şi el implicat în sport

Terrence Pegula este un cunoscut om de afaceri din SUA, activ în special în domeniul extracţiilor de gaze. Cu o avere estimată în prezent la 6.8 miliarde de dolari, el a început în 1983 după ce a împrumutat 7.500 de dolari de la prieteni şi familie. Şi-a construit un adevărat imperiu, însă nu a uitat niciodată de pasiunea pe care o are pentru sport. Astfel, în prezent el deţine formaţia Buffalo Bills din NFL şi Buffalo Sabres din NHL. A plătit nu mai puţin de 1.4 miliarde de dolari în 2014 pentru a-i cumpăra pe cei de la Bufallo Bills şi a reuşit să învingă nume cunoscute că Donald Trump şi Bon Jovi, care îşi doreau de asemenea această franciză. Familia Pegula şi-a dorit ca Jessica să urmeze o carieră în sport, iar fiica lor le răsplăteşte din plin aşteptările, având rezultate notabile în tenisul feminin.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sport,
tenis,
victorie,
american,
fiica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.