(P) Mancare de pisici: umeda sau uscata?

Postat la 09 decembrie 2021 52 afişări

(P) Mancare de pisici: umeda sau uscata?

Daca ai un animal de companie o pisica, stii cat de important este ii asiguri acesteia o locuinta confortabila, o ingrijire medicala adecvata, dar si o alimentatie sanatoasa. Inca de la inceput trebuie sa stii ca o alimentatie echilibrata poate influenta foarte mult starea de sanatate a micului tau ghemotoc de blana. Prin urmare, iti recomandam sa alegi cu grija tipul de mancare pe care o achizitionezi si pe care pisica ta o va consuma in fiecare zi.

Iata in continuare cateva aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand alegi mancarea pentru pisica ta.

Mancare umeda vs mancare uscata

Cand vine vorba de mancare pisici trebuie sa stii ca ai la dispozitie mai multe optiuni, atat mancare umeda, cat si mancare uscata. Este important sa stii ca o pisica, indiferent de varsta acesteia, poate primi atat mancare umeda, cat si mancare uscata.

De ce sa alegi mancarea umeda:

Mancarea umeda, ambalata in plic sau in conserva, vine uneori in portii ideale pentru pisica. Astfel iti va fi mai usor sa o portionezi si sa stii exact cat a mancat pisica ta la fiecare masa. Un alt avantaj pe care trebuie sa il ai in vedere este continutul mai mare de apa pe care aceasta il contine. In cazul in care pisica ta nu prea bea apa sau are probleme de sanatate, mancarea umeda o poate ajuta sa ramana hidratata.

Insa mancarea umeda are si ea dezavantajele sale, iata cateva dintre ele.

  • Daca pisica ta nu poate termina un plic intreg la o singura masa, cel mai bine ar fi ca partea ramasa sa o tii in frigider sau intr-un loc racoros astfel incat sa nu se strice.
  • Daca pisica nu a terminat tot, iar mancarea umeda ramane mai mult de patru ore in bol, trebuie sa stii ca resturile trebuie aruncate si bolul trebuie curatat temeinic.

De ce sa alegi mancarea uscata:

Mancarea uscata este mai putin costisitoare decat cea umeda. De cele mai multe ori aceasta este disponibila in ambalaje de diverse dimensiuni care se pot sigila dupa deschidere, astfel incat hrana sa ramana proaspata pana la 30 de zile dupa deschiderea ambalajului.

Mancarea uscata este mult mai usor de portionat si de oferit pisicii. Unele pisici prefera sa aiba mereu mancare la dispozitie, astfel ca mancarea uscata este ideala in acest caz. Insa iti recomandam sa supraveghezi cu atentie cantitatea pe care aceasta o consuma zilnic. Pe eticheta produsului vei regasi si indicatii privind cantitatea pe care ar trebui sa o oferi pisicii in fiecare zi, recomandarea noastra este sa o respecti si sa nu o depasesti pentru a evita problemele cu greutatea.

Hranirea asociata

Specialistii recomanda ca pisicile sa beneficieze atat de mancare uscata, cat si de mancare umeda. Prin urmare, ar fi indicat sa optezi pentru o alimentatie asociata sau mixta.

Indiferent ca alegi o alimentatie cu mancare umeda, cu mancare uscata sau o hranire mixta, trebuie sa alegi intotdeauna produse de calitate. Stim ca unele pisici mananca aproape orice, insa tu trebuie sa te asiguri ca aceasta are parte de o mancare sanatoasa, adaptata ceritelor sale de la acel moment din viata care sa nu ii puna in pericol viata si sa nu ii cauzeze probleme de sanatate pe viitor.

Pe final iti recomandam sa alegi cu atentie si bolurile pentru hrana. Chiar daca cele din plastic pot fi alegerea cea mai usoara, trebuie sa stii ca acestea se pot zgaria cu usurinta si pot deveni o sursa de infectare. Cele mai recomandate sunt bolurile din ceramica sau cele din otel inoxidabil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.