(P) Lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un mouse de gaming

Postat la 28 ianuarie 2022 15 afişări

(P) Lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un mouse de gaming

Jucătorii se pot bucura de experienţa de joc doar dacă au un mouse care se potriveşte stilului lor de joc şi confortabil de utilizat. Gamerii pot folosi mouse-ul obişnuit pentru a juca jocuri, dar nu vor avea aceeaşi experienţă ca atunci când folosesc un mouse de gaming. Mouse-ul de gaming are caracteristici unice care îl separă de un mouse obişnuit.

De exemplu, un mouse de gaming are un software îmbunătăţit pentru a personaliza reglajele şi este capabil să suporte atât DPI cât şi CPI ridicat. Un mouse obişnuit este cunoscut pentru latenţa ridicată în comparaţie cu un mouse de gaming. În plus, pentru ca un mouse de gaming să fie util, acesta ar trebui să folosească senzori, care ajută la menţinerea mişcărilor mai rapide în comparaţie cu mouse-ul obişnuit. Caracteristicile menţionate ilustrează diferenţa dintre un mouse de gaming şi un mouse obişnuit. Caracteristicile unice îmbunătăţesc experienţa de joc.

Iată câţiva factori pe care trebuie să îi luaţi în considerare înainte de a cumpăra un mouse de gaming.

La fel ca o tastatură de gaming, cerinţele unui mouse de gaming depind de tipul de joc pe care îl jucaţi. În consecinţă, jocul pe care intenţionaţi să îl jucaţi va determina caracteristicile pe care le consideraţi cele mai importante pentru mouse-ul de gaming. De exemplu, jucătorii de RTS şi MMO vor avea nevoie de butoane suplimentare care pot fi atribuite unor funcţii alternative şi macro-uri, în comparaţie cu jucătorii de FPS care se concentrează pe precizie şi urmărire rapidă.

Determinarea celui mai bun senzor pentru experienţa dvs. de joc va depinde de preferinţele dvs. personale. Gamerii sunt împărţiţi dacă senzorii laser şi optici. Mouse-ul pro-optic susţine că este cel mai bun senzor datorită capacităţii sale de a oferi utilizatorilor un senzor şi o experienţă de joc mai reactivă. În plus, spre deosebire de mouse-ul cu laser, un mouse optic nu tinde să prezinte lag.

În trecut, mouse-urile wireless erau considerate ca având o reacţie lentă, necesară pentru jocuri de mare viteză, octanice şi reactive. Cu toate acestea, tehnologia îmbunătăţită a permis mouse-urilor de gaming fără fir să funcţioneze la fel ca şi cele cu fir. Diferenţa semnificativă este reprezentată de preţul celor două. Mouse-urile de gaming fără fir sunt considerate mai scumpi în comparaţie cu cele cu fir.

DPI se referă la rata de pixeli pe care se va deplasa cursorul de pe ecran la fiecare centimetru de mişcări ale mouse-ului. În consecinţă, dimensiunea ecranului dvs. va determina DPI-ul adecvat. Dacă aveţi un ecran mai mare, aveţi nevoie de un mouse cu DPI mai mare, deoarece rezultă o mişcare mai semnificativă a mouse-ului pe ecran pe fiecare inch de progresie a mouse-ului. Procesul vă poate îmbunătăţi experienţa de joc.

Pe de altă parte, CPI este rezoluţia fizică a camerei care este utilizată în senzorii mouse-urilor. Aceasta reprezintă eşantionarea pe inch. Atât CPI, cât şi DPI pot determina sensibilitatea mouse-ului dumneavoastră. În consecinţă, mouse-ul de gaming trebuie să aibă o gamă largă de sensibilitate pentru a vă îmbunătăţi experienţa de joc.

Greutatea unui mouse de gaming este vitală, deoarece determină capacitatea de a vă bucura de stilul dvs. de joc. Dacă sunteţi un gamer care îşi mişcă mouse-ul de colo-colo, greutatea mouse-ului va conta. Unele mouse-uri de gaming au greutăţi reglabile care pot fi adăugate sau eliminate în funcţie de preferinţele utilizatorului.

Cei mai mulţi gameri folosesc stiluri de prindere cu vârful degetelor, cu unghiile sau cu palma pentru a-şi îmbunătăţi experienţa de joc. Tipul de stil de prindere a mouse-ului este esenţial, deoarece determină greutatea şi forma mouse-ului pe care le veţi găsi a fi cele mai confortabile.

Este esenţial să cumpăraţi un mouse pe care îl puteţi personaliza cu uşurinţă în funcţie de preferinţele dumneavoastră. Prin urmare, atunci când cumpăraţi un mouse de gaming, luaţi în considerare dacă iluminarea mouse-ului este sau nu deranjantă. În plus, luaţi în considerare capacitatea de a personaliza butoanele şi software-ul pentru a se potrivi cu alegerea dvs. preferată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mouse,
joc,
comparatie,
gaming,
imbunatatire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.