(P) Care este cel mai bun cuptor pentru a coace pâine şi prăjituri

Postat la 19 decembrie 2022 39 afişări

(P) Care este cel mai bun cuptor pentru a coace pâine şi prăjituri

Te-ai uitat la emisiuni TV de copt şi vrei să creezi ceva propriu? Fie că visezi să faci o prăjitură apetisantă, cu zahăr pudră, sau pur şi simplu vrei să pregăteşti un tort pentru ziua de naştere a copilului tău, poate că te întrebi dacă cuptorul tău actual este cel mai bun cuptor pentru a le coace.

La fel ca în cazul unui cuptor microunde încorporabil, cele mai bune cuptoare încorporabile pentru copt depind de preferinţele tale în materie de copt şi de ceea ce prepari cel mai des. Însă cu siguranţă poţi crea capodopere culinare indiferent de modelul pe care îl ai.

Iată câteva sfaturi pentru a găsi cuptorul potrivit pentru bucătăria ta, astfel încât să poţi scoate oficial formele de prăjituri şi tort şi să te apuci de gătit!

Avantajele unui cuptor cu gaz

Atunci când luaţi în considerare un cuptor electric vs. un cuptor pe gaz pentru coacere, reţineţi că căldura unui cuptor pe gaz este instantanee. Acesta se încălzeşte foarte repede.

Dacă locuinţa dumneavoastră este deja dotată cu o conductă de gaz, un cuptor pe gaz poate fi mai rentabil de instalat decât un cuptor electric.

Dezavantajele unui cuptor cu gaz

Temperatura internă poate fluctua foarte mult în cuptoare încorporabile cu gaz, aşa că nu se încălzesc la fel de uniform ca în cazul cuptoarelor electrice sau cu convecţie.

Cele mai multe cuptoare pe gaz au puncte fierbinţi, afectând modul în care sunt gătite uniform alimentele.

Interiorul unui cuptor cu gaz tinde să fie mai umed decât alte tipuri de cuptoare, ceea ce duce la probleme cu rumenirea şi crocantarea alimentelor.

Sfaturi pentru a coace într-un cuptor cu gaz

Din cauza punctelor fierbinţi notorii ale cuptoarelor cu gaz, cel mai bine este să rotiţi tăvile de gătit în timpul coacerii.

Pentru ca cuptorul să se încălzească mai uniform, puneţi o piatră de copt pe bază sau pe cel mai de jos raft al cuptorului. Totuşi, nu gătiţi direct pe piatră - aceasta este acolo doar pentru a uniformiza căldura.

Deoarece este mai umed în cuptorul cu gaz, luaţi în considerare gătitul articolelor pe care le doriţi mai rumenite pe raftul de sus sau mărirea temperaturii cuptorului cu 25 de grade.

Evitaţi să gătiţi în vase de copt din metal închis, care pot face ca alimentele să se ardă în partea de jos.

Avantajele unui cuptor electric

Deoarece bobinele electrice se încălzesc şi se răcesc încet, tind să existe mai puţine vârfuri şi scăderi ale temperaturii unui cuptor electric.

Interiorul unui cuptor electric rămâne uscat, ceea ce ajută alimentele să se rumenească şi să devină aurii.

Serpentinele electrice oferă o căldură mai puţin intensă, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji atât de mult cu privire la partea inferioară a alimentelor care se arde.

Cuptoarele electrice costă considerabil mai puţin decât cele pe gaz.

Dezavantajele unui cuptor electric

Spre deosebire de căldura pe gaz, bobinele electrice au nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi până la temperatura setată.

Chiar şi cele mai bune cuptoare încorporabile electrice pot face cu uşurinţă ca mâncarea să se rumenească prea tare din cauza căldurii uscate.

Sfaturi pentru a coace într-un cuptor electric

Deoarece serpentinele au nevoie de ceva timp pentru a se încălzi, luaţi în considerare preîncălzirea mai mult decât credeţi că este necesar pentru a asigura o temperatură optimă.

Pentru a evita arderea mâncării, întindeţi lejer nişte folie de aluminiu peste partea superioară a vasului dacă observaţi că marginile sau vârfurile încep să se rumenească prea repede.

„Punctul ideal" al unui cuptor electric este în centru. Pentru o mâncare gătită cât mai consistent, aşezaţi grătarul pentru cuptor pe rândul din mijloc.

Avantajele unui cuptor cu convecţie

Datorită celui de-al treilea element de încălzire şi a ventilatorului unor cuptoare încorporabile cu convecţie, aerul cald direct în jurul alimentelor este menţinut în mod constant. Acest lucru poate fi un avantaj atunci când coaceţi pâine în cuptor.

Alimentele se gătesc mai repede şi mai uniform decât în alte cuptoare.

Dezavantajele unui cuptor cu convecţie

Cuptoarele cu o setare de convecţie sunt în general mai scumpe decât alte cuptoare încorporabile convenţionale.

Sfaturi pentru a coace într-un cuptor cu convecţie

Deoarece un cuptor cu convecţie găteşte alimentele atât de eficient, reduceţi temperatura pe care o cere o reţetă cu 25 de grade.

De asemenea, deoarece alimentele tind să se gătească mai repede, supravegheaţi-le, mai ales spre sfârşitul timpului de gătire.

Pentru a vă asigura că aerul circulă bine, gătiţi cu vase cu laturile joase.

Evitaţi să folosiţi un cuptor cu convecţie pentru a coace ceva fragil, cum ar fi un sufleu, deoarece aerul ar putea sufla amestecul şi distorsiona rezultatul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paine,
prajituri,
gaze,
gatit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.