(P) Avantajele brahiterapiei în lupta împotriva cancerului

Postat la 24 octombrie 2022 19 afişări

(P) Avantajele brahiterapiei în lupta împotriva cancerului

Brahiterapia este o metodă modernă de tratament oncologic cu radiaţii, ce are un avantaj major, respectiv o acţiune localizată, limitată la celulele canceroase, protejând astfel ţesuturile sănătoase din jur. Procedura este sigură şi eficientă, de cele mai multe ori se realizează fără internare şi nu este dureroasă. Spre deosebire de radioterapia externă, prin brahiterapie pot fi administrate doze de radiaţii mari, cu o expunere minimă a ţesuturilor sănătoase.

În timp ce radioterapia obişnuită utilizează un fascicul cu raze pentru emisia radiaţiilor din exterior, brahiterapia, numită şi radioterapie internă, presupune folosirea unor dispozitive radioactive care sunt introduse în corpul pacientului, sub ghidaj ecografic sau radiologic. În acest fel, medicul poate amplasa cu precizie sursa de iradiere, cât mai aproape de celulele canceroase, calculând totodată cu exactitate durata necesară pentru tratament. Astfel, efectele secundare sunt reduse considerabil.

Această procedură de tratament este indicată în special în cancerele ginecologice (de col uterin, endometru sau vagin), dar şi pentru cancerul rectal, de prostată, cerebral, pulmonar sau esofagian. Brahiterapia reprezintă doar o parte din tratamentul oncologic multimodal, fiind utilizată, de obicei, în completarea radioterapiei externe şi a intervenţiei chirurgicale. Indicaţia pentru o astfel de procedură este stabilită de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), formată din medici din toate domeniile implicate în diagnosticul şi tratamentul cancerului (chirurgie oncologică, oncologie, radioterapie, imagistică medicală). De cele mai multe ori, brahiterapia este utilizată în cazurile de cancer localizat, dar poate fi indicată şi în formele cu metastaze, în scop paliativ, pentru ameliorarea simptomelor.

Centrul Oncologic SANADOR asigură pacienţilor servicii pentru diagnosticul şi tratamentului cancerului, dar şi pentru monitorizarea post-terapeutică, la cele mai înalte standarde de calitate. La SANADOR, pacienţii beneficiază de aparatură performantă modernă, prin echipamentul Varian GammaMedPlus iX, de ultimă generaţie.

De asemenea, în cadrul Centrului Oncologic SANADOR, pacienţii beneficiază de consultaţii oncologice oferite de medici cu experienţă, de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board) şi pot să solicite o a doua opinie medicală (Second Opinion), dacă îşi doresc o revizuire a diagnosticului sau a strategiei terapeutice recomandate iniţial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer,
avantaje,
lupta,
tratament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.