Super-lectie pentru presedinti

Postat la 31 martie 2009 9 afişări

Stan Greenberg, un experimentat specialist in sondaje de opinie din SUA, rezuma lectia pe care a invatat-o dupa ce a facut sondaje pentru Bill Clinton, Nelson Mandela, Ehud Barak si Tony Blair: “Liderii curajosi in perioade grele au intotdeauna cel putin un esec”.

Acesti lideri nu vin niciodata ca sa aduca peste noapte dimensiunea progresului sau a schimbarii pe care le promit, dar nu pentru ca sunt cinici, ci pentru ca evenimentele se aduna impotriva lor si au de infruntat centre de putere concurente. Ce-i distinge pe cei mai buni lideri, spune el, este ca ei invata din aceste esecuri, se corijeaza, persevereaza si izbandesc.

 

Presedintele Barack Obama nu a avut inca un esec. E abia la inceput. Si multi, multi, de acasa, dar si de peste hotare, il sprijina ca sa izbandeasca. Dar e cert ca el actioneaza in vremuri grele. Asa ca atunci cand Stan Greenberg a iesit ca sa-si impar­taseasca experientele prin noua lui carte “Ravase din camera de razboi” - o relatare a unui insider despre cum si-au administrat esecurile liderii lumii pentru care el a facut sondaje - m-am gandit ca aceste observatii s-ar putea sa fie foarte folositoare acum. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant,
Thomas Friedman
/opinii/super-lectie-pentru-presedinti-4123136
4123136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.