Semnificativ in 2008

Postat la 22 decembrie 2008 7 afişări

Fara realizari revolutionare, anul care se incheie se remarca mai ales prin concretizarea aspiratiei catre mobilitate, afirmarea conceptului “cloud computing” si ascensiunea lui Apple.

Intotdeauna cand vine timpul unei retrospective anuale a evolutiilor din lumea IT, pornesc cu un oarecare entuziasm sa citesc ce mai zic altii, sa caut ceva statistici edificatoare, sa rememorez evenimente semnificative, sa-mi recitesc macar titlurile articolelor pe care le-am scris si, in final, sa-mi intocmesc o lista cu ce consider eu ca ar fi semnificativ. De obicei, lista in sine iese mai mare decat spatiul tipografic pe care un editor generos ar fi dispus sa mi-l acorde, asa ca trebuie sa triez, sa scurtez, sa renunt la multe puncte. Anul acesta nu face exceptie, dar poate ca am devenit mai intelept si lista a devenit mai scurta.

 

Evenimentul anului este unul personal: mi-am luat prima pereche de ochelari. Oculista care mi i-a prescris s-a cam mirat ca vreau asa ceva, din moment ce singurele dificultati le intampin la randurile foarte-foarte marunte, care apar de obicei la sfarsitul contractelor.

Dar ea nu citeste zilnic presa de specialitate si foarte probabil ca inca nu a aflat ca internetul devine din ce in ce mai mobil. Iar mobilitatea nu mai inseamna astazi laptop, ci telefoane inteligente - atat de inteligente incat tind sa se confunde cu computerele. Iar cand voi purta web-ul in buzunar, sferturile de dioptrie isi vor dovedi cu siguranta utilitatea. Asadar, numarul maxim de puncte la capitolul “inscriere in tendintele corecte” revine - ex aequo - celor de la Apple (pentru iPhone 3G) si Google (pentru Android-ul sau materializat in G1). Dovada este ca browser-ele cu care sunt echipate incep sa figureze in “placintele” care ilustreaza cotele de piata. E adevarat, deocamdata doar la subsol, cu litere mici-mici... doar nu degeaba mi-am luat ochelari.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
weboscop,
Mircea Sarbu
/opinii/semnificativ-in-2008-3677705
3677705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.